Liverpool sa klincima preskočio Southampton, Chelsea i United do slavlja došli u finišu utakmica
FOTO: EPA

FA Cup, osmina finala

Liverpool sa klincima preskočio Southampton, Chelsea i United do slavlja došli u finišu utakmica

H. Zilić

Odigrane su još četiri utakmice osmine finala engleskog FA Cupa. Nije večeras bilo previše iznenađenja, ali nije bilo ni remija što znači da nećemo gledati ponovljene utakmice.

Liverpool je bio siguran na svom terenu protiv Southamptona rezultatom 3:0. Rekli bismo da su Redsi odigrali jednu rutinsku utakmicu.

Strijelci za domaće bili su Koumas u 44. minuti, Danns u 73. i 88. minuti utakmice, a Klopp je u ovom meču dosta miksao tim već od starta utakmice pa smo u početnoj postavi vidjeli dosta klinaca iz Akademije Liverpoola.

Golijada je viđena na Stamford Bridgeu gdje je Chelsea u sjajnom meču sa 3:2 savladao člana Championshipa ekipu Leeds Uniteda.

Gosti iz Yorkshirea su poveli 0:1 u osmoj minuti golom Josepha, ali Plavci brzo preokreću rezultat. U 15. minuti Jacskon pogađa za 1:1, a u 27. minuti Mudryk pogađa za 2:1 i rezultatom prvog poluvremena.

U nastavku još po jedan pogodak u obje mreže. U 59. minuti Joseph poravnava na 2:2, a za 3:2 i prolaz Chelsea u četvrtinu finala FA Cupa pogađa Gallagher u prvoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Oglasi

Manchester United se uspio provuću među osam u FA Cupa savladavši u gostima Nottingham Forest 1:0 i to u finišu utakmice. Strijelac za Crvene đavole bio je Casemiro u 89. minuti utakmice.

U naredni krug ide i Wolverhampton koji je večeras savladao Brighton sa 1:0, a gol je pao već u drugoj minuti, kada je mrežu gostiju zatresao Lemina.

FA Cup, osmina finala:

Liverpool - Southampton 1:0

Chelsea - Leeds United 3:2

Wolverhampton - Brighton 1:0

Nottingham Forest - Manchester United 0:1

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1627592516
Danns je hladnokrvna zvijer od igraca ..
0 0
user1708043381
Igraju ova djeca iz Liverpoola drama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi