Southampton je zaradio stotine miliona funti, ali šta bi bilo da nije prodao najbolje igrače?
Southampton je jedna od ekipa koje imaju odličan skauting. To njihovi poslovi u prethodnim godinama pokazuju, jer su napravili neke fantastične prodaje igrača koje su doveli za siću (Foto: EPA)

Imali bi Tim snova

Southampton je zaradio stotine miliona funti, ali šta bi bilo da nije prodao najbolje igrače?

M. Šljivak

Ekipa Southamptona uspjela je ove sezone da se izvuče i da na vrijeme osigura opstanak u Premiershipu.

Sezona za Svece je izuzetno loše počela. Bili su u jednom trenutku na samom dnu, ali je sve preokrenuo sjajni austrijski stručnjak Ralph Hasenhuttl, koji je spasio tim sa St. Mary'sa.

Prethodnih godina Southampton je imao respektabilne sastave koje su bile tvrd orah za apsolutno sve timove u Premier ligi.

Kroz ovaj tim je prošlo nekoliko vrhunskih fudbalera, a da su ostali u klubu i danas, bez dileme bi se ovaj tim borio za sam vrh tabele.

Uostalom, imena poput Sadija Manea, Virgila van Dijka ili Dušana Tadića dovoljno govore o sastavu kojeg su imali, a početnih 11 ovog tima sa fudbalerima koji su danas mogli igrati zajedno izgleda impresivno.

Tu su Forster, Cedric, Lovren, Van Dijk, Bertrand, Romeu, Wanyama, Lallana, Mane, Tadić, Pelle.

Ipak, sigurno je da rukovodstvo ovog engleskog tima ne žali za prodatim fudbalerima. Zaradili su ogromne sume, a najviše od prodaje Virgila van Dijka Liverpoolu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Holandski štoper je prešao sa St. Mary'sa na Anfield za gotovo 80 miliona funti, što je za sada rekordan transfer, a upravo je sa Redsima i najčešća saradnja.

Tako su iz Southamptona prethodnih godina odlazili još Dejan Lovren, Adam Lallana, Sadio Mane, Nathaniel Clyne...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi