Jedan igrač četiri puta uradio istu stvar: Skidaju skalp velikanima i bogatašima uz prljavu taktiku

Koriste se svim sredstvima

Jedan igrač četiri puta uradio istu stvar: Skidaju skalp velikanima i bogatašima uz prljavu taktiku

Admin Čaušević

Fudbalske utakmice su ponekad poput rata u kojim se ne biraju sredstva i prljave taktike da se dođe do pobjede. 

U posljednjih nekoliko sedmica niz zapaženih rezultata ostvarili su fudbaleri Southamptona koji su uspjeli zaustaviti mnogo bogatije i snažnije klubove.

Popularni Sveci su uspjeli pobijediti Tottenham u gostima poslije preokreta (2:3), dok su remizirali sa timovima iz Manchester, Cityjem i Unitedom.

Istraživanje Athletica je pokazalo da izabranici Ralpha Hasenhuttla primjenjuju prljavu taktiku na način da se između 60. i 70. minute jadan igrač "povrijedi" i ostane ležati na terenu.

Dok se njemu ukazuje pomoć ostali igrači se osvježavaju. To se desilu na 14 od 24 ovosezonka meča u Premiershipu.

Interesantno da je Adam Armstrong bio taj kojem se najviše ukazivala pomoć između 60. i 70. minuti. To je bio slučaj u četiri utakmice ove sezone.

Nakon osvježenja Southampton postaje druga ekipa jer igrači dobiju energiju u završnici meča kao što je bio slučaj protiv Tottenhama kada su u posljednjim minutama dali dva gola i na kraju pobijedili s 2:3.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Siguran sam da su sportski naučnici preporučili nešto ovako i sugerisali da se treba raditi, a Hasenhuttl je počeo to da primjenjuje", kazao je bivši fizioterapeut Wolverhamptona Phil Hayward.

Southampton je trenutno 10. na tabeli Premiershipa, a ova ekipa se plasirala i u završnicu gdje će u osmini finala igrati protiv West Hama.

Top Komentari

Sanska_Prangija
A cekaj, znaci samo se oni osvjezavaju, druga ekipa radi sprinteve dok southhamptonovci sjede je li?
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti