Southgate će pustiti kući dvojicu reprezentativaca u toku Svjetskog prvenstva

Zbog porođaja supruga

Southgate će pustiti kući dvojicu reprezentativaca u toku Svjetskog prvenstva

Engleski selektor Gareth Southgate spreman je pustiti dvojicu reprezentativaca u toku Svjetskog prvenstva da se vrate kući.

Razlog za puštanje je porođaj njihovih supruga, a riječ je o fudbalerima Manchester Cityja i Uniteda Fabianu Delphu i Philu Jonesu.

Supruga defanzivca Manchester Cityja Fabiana Delpha, Natalie, trebala bi se poroditi krajem juna, usred World Cupa, a to će za ovaj par biti treće dijete. S druge strane, Jonesova supruga Kaya bi se trebala poroditi prije samog početka prvenstva, pa bi Jones vjerovatno trebao tokom čitavog turnira biti sa ekipom, ali će napustiti završnio dio priprema.

"Gareth je naprosto fantastičan. Nisam samo ja u pitanju, tu je i Jones. Porodica uvijek ide na prvo mjesto i uvijek će ići. Ako već dobijem priliku da se vratim, vratit ću se", rekao je Delph.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Engleska prvi meč na turniru igra 18. juna protiv Tunisa, a sa njima u grupi su još Panama i Belgija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi