Englezi u šoku - Southgate nakon šest godina vraća bivšeg igrača Manchester Uniteda u reprezentaciju

Igrat će i protiv Bosne i Hercegovine?

Englezi u šoku - Southgate nakon šest godina vraća bivšeg igrača Manchester Uniteda u reprezentaciju

Esmer Oštraković

Selektor Engleske Gareth Southgate će, prema navodima medija iz Engleske za naredne utakmice reprezentacije uvrstiti jedno ime koje je šokiralo sve u ovoj zemlji.

Naime, Southgate polako priprema spisak igrača koje će povesti na Evropsko prvenstvo koje se ove godine igra u Njemačkoj.

Posljednju utakmicu Englezi su odigrali u novembtru protiv Makedonije i susret je završen sa 1:1.

Southgate se nada da će njegovi igrači podići formu u prijateljskim utakmicama. Englezi do Evropskog prvenstva imaju odigrati utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, ali i protiv Brazila i Belgije.

Kako prenose mediji iz Engleske svoje mjesto na spisku naći će fudbaler kojeg čak šest godina nije bilo u reprezentaciji. Radi se o bivšem golmanu Manchester Uniteda Jacku Butlandu.

On je bio jako perspektivan golman, ali nikada nije do kraja pokazao svoj potencijal i trenutno brani u ekipi Rangersa.

Oglasi

Trenutno je prvi izbor na golu kod Southgate Jordan Pickford koji brani u ekipi Evertona, ali za "jedinicu" se sa njim borio Ramsdale koji je sada postao drugi izbor i u Arsenalu.

Osim njih dvojice u kombinacijama je uvijek bio i Nick Pope koji brani u Newcastleu, ali za njega je sezona završena jer se povrijdio.

Također Sam Johnstone je pao u drugi plan u Crystal Palaceu, te je Southgate morao "izmisliti" rješenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako stoje stvari to rješenje će biti upravo Butland koji sada ima 30 godina i spada u red iskusnih golmana.

Butland je devet puta branio za Englesku, ali nije dobio poziv posljednjih šest godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi