Maguire našao krivca za poraz: "Jadno, stvarno jadno, ne mogu objasniti koliko je bio loš"
Engleski defanzivac isprozivao suca nakon ispadanja s Mundijala.

Okomio se na suca

Maguire našao krivca za poraz: "Jadno, stvarno jadno, ne mogu objasniti koliko je bio loš"

Eldar Ganibegović

Engleska se sinoć oprostila od učešća na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a Harry Maguire, defanzivac ove selekcije, javno je i bez mnogo biranja riječi isprozivao čovjeka koji je krivac prema njegovom mišljenju.

"It's coming home" nećemo slušati još najmanje godinu i po dana do Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Fudbalska reprezentacija Engleske sinoć je završila svoj nastup u Kataru, a izbacili su ih Francuzi koji su bili bolji s 2:1.

Engleska je mogla da izjednači na 2:2 pred kraj utakmice, ali je Harry Kane propustio da realizuje penal.

Krivca za poraz našao je i defanzivni fudbaler Engleske, Harry Maguire. Javno se okomio na glavnog suca utakmice.

Wilton Sampaio iz Brazila bio je glavni sudija ove utakmice, a fudbaler Manchester Uniteda ga je propisno isprozivao.

Oglasi

"Stvarno jadno. Veoma jadno. Od prvog minuta, pet-šest faulova u prvih 15 minuta i niti jedan žuti karton. Za mene je bio faul nad Bukayom za prvi gol. Ne mogu da objasnim koliko je njegov nastup ustvari bio loš", rekao je Maguire.

Vrlo je vjerovatno da za ove riječi Maguirea očekuje i kazna, s obzirom na to da je poznato da se protiv sudaca malo šta javno smije komentarisati, odnosno negativno kritikovati.

Iako je Maguire često krivac za loše stvari, sinoć je to bio Harry Kane koji je promašio penal.

Danas se oglasio nakon svega i jasno je da je njemu možda i najteže s obzirom na to da je imao priliku da odvede meč u produžetke, ali to nije uradio.

Oglasi

"Nisam neko ko razmišlja previše, možda me to košta u karijeri, evo i sinoć je tako bilo. Pripremam se za penal kao i svaki, nije bitno jesu li dva ili tri", rekao je Kane za BBC, zatim dodao:

"Ne mogu zamjeriti ništa ekipi, preuzimam odgovornost na sebe. Analizirali smo neke detalje prije utakmice, pripremali se, a onda dođe taj trenutak koji promijeni sve. Osjećao sam dozu sampopuzdanja dok smo igrali, ali na kraju sam izveo penal kako nisam želio."

"To je nešto što će me pratiti kroz život, preuzimam i to jer je sve sastavni dio igre. Imali smo veliku priliku. Mogu na kraju biti ponosan na momke kako smo odigrali ovaj turnir. Mislim da imamo odličnu generaciju koja će napraviti velike stvari u budućnosti."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ono što je sigurno, Englezi su ponovo puno obećavali, a malo toga napravili i na neki veliki trofej morat će čekati još najmanje do 2024. godine kada se igra Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Ukoliko se tamo kvalifikuju, na EURO će stići kao viceprvaci Evrope s obzirom na to da su poraženi od Italije u finalu prošle godine, te će svakako ponovo biti jedan od favorita za naslov. 

Top Komentari

elvir_86
Sudija je dobar , kolko si ti glup Harry Maguire.
1 2
struja
Poklonio vam penal a ti tako e
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti