Iskrena i jaka izjava Southgatea, dotakao se i Italijana
FOTO: EPA

Nakon finalne utakmice EURO-a

Iskrena i jaka izjava Southgatea, dotakao se i Italijana

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Italije postala je prvak Evrope nakon što su u finalu u Londnu nakon boljeg izvođenja penala savladali Englesku.

Nakon meča selektor Engleske Gareth Southgate preuzeo je krivicu na sebe i naglasio kako je ovaj poraz dosta zabolio.

"Lopta je bila surova. Osjećali smo da možemo učinti narod i državu ponosnim, svi smi gledali prema tom putu, imali jedan cilj. Bili smo spremni da priredimo noć za pamćenje našim navijačima, ali desilo se što se desilo", rekao je Southgate, a zatim dodao:

"Ponavljam, ovaj poraz boli, ali čestitam Italiji. Bili su dobri cijeli turnir, u odbrani su izgledali čvrsto i jako, što je možda i ključ njihovog rezultata."

Selektor Engleske je dodao da pet decenija čekanja na veliko finale nije malo, ali da ostaje ipak gorak okus.

"Kada se sve pogleda i naše igre, naš put, vidite smo u finalu nakon pet edecenija i možda na kraju ne bi trebali biti nezaodvoljni, ali hodali smo zajedno prema jednom cilju, imali smo svi jednu želju, tako da ostaje žal ipak. Analizirat ćemo sve što smo uradili i okrenut se novim izazovima."

Top Komentari

Szentharomsvag
Čudo jedno kako iskrenost proradi kad zijaniš. Valjda je bila na godišnjem dok su vam čitav turnir štelili da igrate kući, sudili penale i tako to. Baš je ta iskrenost šejtan na kanafi.
11 0
Mehinaldo
Bjezi jado jadni debilni ti si sve kriv igras sa pet stopera to ljudi na pes-u ne igraju debilcino ubacujes igrace u 120. Min da ti pucaju penal *****o ljudska rashford sancho calvert grilish takav potencijal ne odigraju ti sve zajedno dva poluvremena i kao ti da osvojis fuj
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi