Southgate ima još jedan, ogroman, razlog da osvoji Svjetsko prvenstvo

Kakva nagrada ga čeka?

Southgate ima još jedan, ogroman, razlog da osvoji Svjetsko prvenstvo

Esmer Oštraković

Narednog mjeseca na rasporedu je Svjetsko prvenstvo, a dva glavna favorita za osvajanje naslova su Brazil i Argentina.

Jedan od favorita iz sjene koji će pokušati iznenaditi dva glavna favorita je i reprezentacija Engleske.

Imaju Englezi jako dobre nogometaše, ali uprkos tome u posljednje vrijeme igraju nešto lošije, te se možda očekivala smjena selektora.

Ipak, Southgate je dobio punu podršku saveza da vodi reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, te će mu se "suditi" na osnovu rezultata koji tamo ostvari.

Naravno sa sportskog aspekta je jasno da će Southgate pokušati doći do samoga kraja, te podići pehar za najbolju reprezentaciju na svijetu.

Ali, sada za to ima još veći motiv jer mu je engleski savez pripremio ogromnu nagradu ukoliko završi kao prvak na Svjetskom prvenstvu.

Britanski mediji su tako prenijeli informaciju da će Southgate zaraditi malo više od 4.5 miliona eura ukoliko postane prvak svijeta sa Engleskom.

Posljednji put su Englezi bili prvaci svijeta 1966. godine i to kao domaćini prvenstva, a nakon toga takav plasman više nikada nisu ponovili.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vrijedi spomenuti i to da je Southgate već zaradio 575 hiljada eura samim tim što se Engleska kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo.

Ostaje da vidimo da li će Southgate moći uraditi ono što od njega traži javnost iz Engleske, ali i savez reprezentacije koju vodi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi