Englezi tvrde: Ten Hagova sudbina je jasna, čelnici Manchester Uniteda biraju između dva trenera
FOTO: EPA

Poznata su i imena trenera

Englezi tvrde: Ten Hagova sudbina je jasna, čelnici Manchester Uniteda biraju između dva trenera

Esmer Oštraković

Sve više i više se govori da će Erik ten Hag na kraju sezone dobiti otkaz u Manchester Unitedu i da će u narednu sezoni ova ekipa ući sa novim trenerom na klupi.

Odluka o Ten Hagu još nije konačna, ali sve više i više se govori da je njegovo vrijeme otkucalo u Manchester Unitedu i da se samo čeka kraj sezone kako bi mu se uprava kluba zahvalila na dosadašnjem poslu koji je obavio.

Kako prenosi ESPN uprava Manchester Uniteda još uvijek nije odlučila ko će biti nasljednik Ten Haga, a razlog je jer imaju dva imena od kojih ne mogu da se odluče. Također postoji i treće ime koje je alternativa ukoliko se desi da dobiju dvije odbijenice.

Prva dva izbora, između kojih još uvijek nije donesena konačna odluka jesu trener Brightona De Zerbi, te trenutni selektor Engleske Gareth Southgate.

Jedan od njih dvojice trebao bi postati novi trener Manchester Uniteda, ali u slučaju da se dogodi da obojica odbiju ponudu tima sa Old Trafforda, treći izbor navodno je trenutni trener Brentforda Thomas Frank.

Oglasi

Manchester United bi tako trebao biti četvrti velikan koji će u narednu sezonu ući sa novim trenerom nakon što su to ranije potvrdili Barcelona, Liverpool i Bayern Minhen.

Ten hag je u junu 2022. godine iz Ajaxa doveden u Manchester United i od njega su se na klupi ovog kluba očekivali jako dobri rezultati, ali to se nije dogodilo.

Kako stvari stoje Manchester United naredne sezone neće vidjeti Ligu prvaka jer se trenutno nalaze čak 11 bodova iza četvrtoplasirane ekipe,a to je Aston Villa.

Ukoliko se desi da peto mjesto u Premiershipu vodi u Ligu prvaka, onda je zaostatak Manchester Uniteda za Tottenhamom šest bodova.

Naravno, uvijek postoji mogućnost da Ten Hag okrene sezonu u narednim utakmicama, ali obzirom na to kako njegova ekipa igra, to je jako teško za očekivati.

United nedavno izgubio 3:1 od Cityja, Teh Hag bio zadovoljan

Trener Uniteda Erik ten Hag je nakon susreta rekao da je njegova ekipa igrala dobro, ali da nije iskoristila prilike.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Općenito mislim da je to bila dobra predstava, poveli smo 1:0 i imali smo svoje trenutke da postignemo drugi gol", prvo je rekao trener Crvenih vragova.

“Mislim da je to bila dobra predstava s naše strane. Poveli smo 1:0 i igrali po planu. Imali smo i mi svoje trenutke nakon toga, da idemo na 2:0. Mislim da smo se jako dobro branili. Ali tada su bila dva, reći ću odlučujuća trenutka u kojima smo zamalo napravili iskorak i primili smo prvi gol i također drugi gol nakon također odlučujućeg trenutka, kada je Garnacho prošao nakon prekida. Pa da, onda ste razočarani. Moramo to prihvatiti, ali to je što je. Ipak, mislim da smo imali priliku uzeti barem bod, ali i pobjeda je bila moguća".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ne vjerujem da ce se desiti nesto slicno,pa United od pocetka ima 5-6 standarnih igraca prvog tima koji su povrijeđeni i koji got da je trener bio situacija bi u najmanju ruku bila slicna.Novi vlasnik kako stvari stoje razumije sve probleme j klubu i poceo je dovoditi novo osoblje koje fali u klubu i vherujem da ce ETH ostati do kraja to jeset jos citavu sljedecu sezonu koliko i ima ugovor jes sumnjam da ce placat odstetu treneru koja bi iznosila 15-20 m.
0 0
Realno01
Kakva smijurija od kluba je postao ovaj United.Nevjerovatno šta uprava kluba može samo da uradi.Od nekada takvog velikana šprdnja postala za ismijavanje.Trener je njima najmanji problem
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi