Southgate u velikim problemima - Nakon Sake još trojica reprezentativaca napustila kamp

Sve zbog povreda

Southgate u velikim problemima - Nakon Sake još trojica reprezentativaca napustila kamp

Esmer Oštraković

Prije utakmice sa Brazilom kamp Engleske zbog povrede napustio je Bukayo Saka, ali to je očito bio samo početak problema za Southgatea.

Naime, Engleska ima odigrati još jednu prijateljsku utakmicu u ovom internacionalnom prozoru, a protivnik će biti reprezentacija Belgije.

Nakon poraza od Brazila jasno je da Englezi, iako se radi o prijateljskom susretu, imaju imperativ pobjede protiv Belgije na domaćem terenu.

Uoči utakmice tri igrača napustila su kamp reprezentacije i to sve trojica zbog povreda, te će oporavak nastaviti u svojim klubovima.

Radi se o Harryju Maguireu, Kyleu Walkeru i Samu Johnstoneu koji neće biti na raspolaganju Southgateu za utakmicu protiv Belgije.

Oglasi

Maguire je igrao protiv Brazila sve do 67. minute kada je napustio teren nakon što je osjetio bol u nozu.

Obzirom da se nedavno oporavio od povrede prepona sada postoji strah u Manchester Unitedu da se radi o težoj povredi i da će van terena biti duži vremenski period.

Walker je također na toj utakmici izašao dosta rano. On je odigrao samo dvadeset minuta te je zbog povrede napustio teren.

Osim njih dvojice zbog povrede je kamp napustio i rezervni golman Samuel Johnstone.

U utakmici protiv Brazila osim Sake selektor Engleske nije mogao računati ni na Grealisha, Alexander-Arnolda, te Harryja Kanea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi