Southgate se ne igra s penalima: Već se zna ko šuta i kojim redoslijedom

Gordi Albion želi biti spreman za sve

Southgate se ne igra s penalima: Već se zna ko šuta i kojim redoslijedom

Gareth Southgate je odmarao većinu svojih prvih zvijezda u zadnjem kolu grupne faze protiv Belgije, kako bi na raspolaganju imao odmorne igrače za nokaut fazu.

Engleska će u osmini finala odmjeriti snage sa Kolumbijom, a više od samog protivnika, Englezi strahuju od penal serije.

Naime, Gordi Albion ima loša iskustva sa penal lutrijom, pa su neki od najbolnijih poraza ove selekcije došli upravo nakon izvođenja jedanaesteraca.

I sam selektor Engleske Gareth Southgate je upoznat sa "patnjama" penal serije, pošto je na Euru 1996. godine promašio penal u porazu od Njemačke u polufinalu.

S toga se Englezi nadaju da sve mogu riješiti u 90 minuta, ali Southgate ne želi ništa prepustiti slučaju ni ako dođe do šutiranja penala. Naime, Englezi već odavno uvježbavaju penale, a Mirror prenosi da Southgate već ima utvrđen spisak izvođača penala, pa čak i njihov redoslijed.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tako će, navodno, ako do penala dođe Harry Kane šutirati prvi, da bi nakon njega uslijedili Kieran Trippier, Jordan Henderson, Jamie Vardy i Dele Alli.

Southgate je uvrstio Vardyja na spisak izvođača penala iako je više nego izvjesno da fudbaler Leicestera neće početi susret protiv Kolumbije. Ipak, to bi moglo značiti da Saouthgate već sada zna da će Vardyja ubacivati u kasnijoj fazi utakmice ukoliko rezultat ne bude išao na ruku njegovoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi