Čitav scenario iz 1966. se ponavlja: Ostaje još samo da Englezi postanu prvaci svijeta

Može li se desiti iznenađenje?

Čitav scenario iz 1966. se ponavlja: Ostaje još samo da Englezi postanu prvaci svijeta

Navijači fudbalske reprezentacije Engleske sa nestrpljenjem iščekuju knock-out fazu Svjetskog prvenstva.

Iako je populatni Gordi Albion u Rusiju stigao sa nikada manjim šansama da napravi neki poseban rezultat, ipak su prve dvije utakmcie u grupnoj fazi, istina protiv Tunisa i Paname, dale nadu njegovim navijačima da mogu daleko ovog ljeta.

Nakon jučerašnjeg poraza od Belgije (0:1), Engleska ide u osminu finala na Kolumbiju, a u eventualnom četvrtfinalu je čeka bolji iz meča Švicarska-Švedska, pa Englezi itekako imaju pravo da se nadaju.

Engleski mediji otkrili su, pored ovog, još jedan razlog zbog kojeg bi se trebali nadati čudu u Rusiji i tituli prvaka svijeta. Ako bismo poredili 1966. godinu i ovu, vidjeli bismo da postoje brojne sličnosti u engleskom i evropskom fudbalu.

Real Madrid je te 1966. godine osvojio titulu prvaka svijeta, Burnley je izborio nastup u Evropa ligi, Manchester City je bio prvak Engleske, Chelsea je završio peti, a Engleska je osvojila Svjetsko prvenstvo. Baš se sve poklopilo i ove godine, a naravno ostaje još samo ovo zadnje pa da bi stvari bile kompletirane.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Da li Harry Kane može Englesku odvesti do krova svijeta?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije