Šovšić: Nije lako gledati utakmice sa strane, ali eto mene brzo

Pohvalio i trojicu igrača Zrinjskog

Šovšić: Nije lako gledati utakmice sa strane, ali eto mene brzo

Vijest koja je svim navijačima Zrinjskog zaparala uši pred hercegovački derbi bila je vezana za Damira Šovšića. Najveće ovoljetno pojačanje Plemića mora na novu pauzu, ovoga puta zbog povrede lista koju je zadobio na treningu, a prema prvim procjenama Šovšićevo odsustvo će trajati tri sedmice.

Ne treba ni napominjati koliki je to hendikep za Zrinjski, kao i za ovog bivšeg nogometaša Dinama, Lokomotive, Suwona..., koji je doveden da pravi razliku i unaprijedu igru Zrinjskog.

"Mnogo mi je teško. Taman sam se bio oporavio od prethodne povrede, osjećao spremno da dokažem koliko mogu, ali, eto, nekada ne ide onako kako planirate. Povrede su sastavi dio sporta i svi moramo biti spremni na njih. Iako ću prema prvim procjenama morati pauzirati tri sedmice, otputovat ću u srijedu za Split kako bih pokušao ubrzati to sve. Željan sam igre, golova...", govori nam Šovšić. 

Za Zrinjski je u prvenstvu dosad samo jednom nastupio.

"Nije mi lako posmatrati sve sa strane, želiš pomoći, najradije bi uletio na teren, a ne možeš. Ali, momci i bez mene odrađuju posao. Uvezali smo tri pobjede u ligi i polako se vraćamo tamo gdje pripadamo."

Saigrači, stručni štab, kao i navijači su ga odlično prihvatili.

"Sve je super, stvarno. Svi u klubu su maksimalno korektni, trude se da olakšaju maksimalno kako meni tako i ostalim igračima, tako da se osjećam kao da sam tu već dugo."

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Izdvojio je i nekoliko igrača iz svlačionice Zrinjskog.

"Ma, dobri su otprilike svi momci, ima kvaliteta, ali ako bih mogao nekoga izdvojiti to bi bili Bekić, Pezer i Bekrić. S njima se na terenu odlično slažem", istakao je Šovšić na kraju razgovora.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Naser
idi u razdago svoje seljacino
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi