Cavani kratkom i pomalo ironičnom izjavom uzdrmao urugvajsku javnost
FOTO: EPA

Nakon utakmice protiv Portugala

Cavani kratkom i pomalo ironičnom izjavom uzdrmao urugvajsku javnost

Haris Zilić

Urugvaj je u drugom kolu grupe H na Mundijalu u Kataru poražen od Portugala sa 2:0 i tako su Urguvajci sa jednim bodom i bez postignutog gola nakon dva odigrana kola.

Za Urugvajce nije sve gotovo jer ih eventualni trijumf protiv Gane u trećem kolu grupne faze vodi u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Urugvajski mediji su nakon meča protiv Portugala bili dosta oštri prema svojim fudbalerima smatrajući da su igrali daleko od očekivanja, ali i daleko od onoga što zaista mogu.

Nakon meča izjavu je dao napadač Edinson Cavani, izjava koja će sigurno uzdrmati stanje u reprezentaciji.

Novinar je upitao Cavanija šta se desilo, zašto je i on sam odigrao lošu utakmicu?

Iskusni napadač je imao kratak odgovor koji će sigurno izazvati dosta reakcija u Urugvaju.

Oglasi

"To pitajte Alonsa, on će vam sve reći, dobar je u taktici", rekao je ironično Cavani na račun selektora Diega Alonsa.

Inače, Edinson Cavani je bio u startnoj postavi protiv Portugalaca, ali u utakmici nije imao nijednu pravu priliku. Iz igre je izašao u 72. minuti kada je na teren ušao Luis Suarez.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Očigledno su Urugvajci malo uznemireni nakon dva vrlo tanka izdanja u Kataru, a eventualni neuspjeh protiv Gane i ispadanje u gurpnoj fazi bio bi sigurno bolan udarac za ovu južnoameričku ekipu.

Da će biti vatre u Urugvaju dalo se naslutiti nakon utkamice prvog kola gdje su remizirali protiv Južne Koreje 0:0 u utakmici gdje su ih svi vidjeli kao favorite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi