Dalić oprezan nakon Kanade: "On šuti, radi i to mu se sve isplati"
FOTO: EPA

Prve reakcije

Dalić oprezan nakon Kanade: "On šuti, radi i to mu se sve isplati"

H. Zilić

Hrvatska je pokazala zašto je viceprvak svijeta u fudbalu. U drugom kolu grupe F na Svjetskom prvenstvu u Kataru sjajnom igrom deklasirali su Kanadu sa 4:1.

Hrvatska je tako došla do četvrtog boda u grupi nakon remira sa Marokom (0:0) u prvoj utakmici.

Bez obzira na trijumf u posljednjem koli protiv Belgije igrat će direktan duel za plasman u nokaut fazu Mundijala jer je Maroko sve poremetio u grupi senzacionalnim trijumfom protiv Belgije rezultatom 0:2.

Nakon meča protiv Kanade oduševljenje nije krio selektor Hrvatske, Zlatko Dalić.

"Prije svega moram čestitati momcima. Gubili su od prve sekunde protiv tima koji energiju, kada ti zabije gol, vjeruju još više u sebe. Uspjeli smo ih primiriti i dobiti utakmicu. To mogu samo velike ekipe, ekipe koje imaju vjeru, koje dišu zajedno, koje su pune motiva, koje odlikuje odlučnost, to je Hrvatska2, rekao je Dalić, zatim dodao:

"Kada sam rekao da je Maroko dobra ekipa ismijavali su me. Mi radimo kako možemo, sve druge ekipe isto rade na viskom nivou. Ovo je samo jedan koračić, bit ćemo smireni i tražiti korak dalje. Nakon njihovog gola bitno se bilo vratiti u utakmicu. Njihov drugi gol bio je blizu i to je bilo opasno, petnaestak minuta smo se tražili, ali onda smo igrali kako smo zamislili i pripremili."

Oglasi

O efikasnosti ekipe i napadačima?

"Ja sam rekao da imamo četiri sjajna napadača koji uvijek mogu odgovoriti. Odlučili smo staviti Livaju da sačuva loptu. Odigrao je sjajno, namjestio jednu opasnu situaciju i dao gol. Nakon toga se potrošio. Bio je plan da uđu Budimir ili Petković.

Razmišljali smo i stavili Petkovića da čuva loptu i donese mirnoću, nije nam trebao Budimir koji je bolji u fazi obrane. Što se tiče Kramarića, već sam rekao da je konstanta koja često rješava utakmice. Nije upitan. On i ja smo raščistili i gdje god igra šuti i radi svoj posao, to mu se itekako isplati."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Posljednje kolo donosi konačan rasplet, svjestan je toga Dalić i jako oprezan.

"Ništa nije gotovo. Mramo iči na pobjedu protiv Belgije, rekao sam i ranije da je grupa jako teška. Imamo sad ai dobru gol razliku, ali o tome ne treba razmišljati."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi