Južna Koreja i Gana odigrali ljepoticu Mundijala
FOTO: EPA

Fenomenalna utakmica na stadionu Education City

Južna Koreja i Gana odigrali ljepoticu Mundijala

Haris Zilić

Nevjerovatan duel u drugom kolu grupe H na Svjetskom prvenstvu u Kataru odigrali su Južna Koreja i Gana. Možemo slobodno reći da je ovo bila jedna od ljepotica prvenstva, a okončana je rezultatom 2:3 za Ganu.

Južna Koreja je malo bolje otvorila meč. Bili su ofanzivniji imali nekoliko dobrih prilika, međutim izostala je realizacija.

Gana je čekala svoju i dočekala sredinom prvog poluvremena kada je počela današnja ludnica na stadionu Education City.

U 24. minuti Salisu je pogodio za vodsto Gane od 0:1 nakon jedne gužve u šesnaestercu Korejanaca.

Deset minuta kasnije novo slavlje Crnih zvijezda. Ayew je asistirao, a Kudus pogodio za 0:2 i rezultat prvog poluvremena.

Na odmoru fudbaleri Južne Koreje su došli sebi, oporavili se i furiozno krenuli u nastavak meča.

Oglasi

U 58. minuti Cho je pogodio za 1:2 nakon asistencije Leea, a isti igrač u 61. minut postiže svoj drugi pogodak za 2:2. Sjajno je ubacio Kim, a Cho još bolje skočio i zakucao loptu u mrežu Gane.

To nije puno uzdrmalo afričku reprezentaciju koja vrlo brzo stiže do novog vodstva Williams je u 68. minuti nakon lijepe akcije pronašao Kudusa koji lijepo šutira i postiže svoj drugi gol na utakmici za 2:3.

U 74. minuti sjajan pokuša Leea iz slobodnog udarca, odbranio je to golman Zigi. Minut kasnije šansa za Sona, blokirala je to odbrana Gane.

Koreja je imala više od igre do kraja utakmice, pokušavali su doći do pozitivnog rezultata, odbrana Gane je bila na visini zadatka i ostalo je na kraju 2:3 čime je afrička reprezentacija upisala prva tri boda u grupi, Južna Koreja je ostala na jednom bodu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Grupa H, 2. kolo:

JUŽNA KOREJA - GANA 2:3 (Cho 58' 61'/Salisu 24', Kudus 34', 68')

# Tim    U   P    N    I   GR   B
1.  Portugal    1   1    0    0   3:2   3
2.  Gana    2   1    0    1   5:5   3
3. Urugvaj    1   0    1    0   0:0   1
4. Južna Koreja    2   0    1    1   2:3   1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi