Sadio Mane je rekao najemotivnije riječi: Nema osobe koja nije pustila suze u Kataru
FOTO: EPA

Nakon eliminacije Senegala

Sadio Mane je rekao najemotivnije riječi: Nema osobe koja nije pustila suze u Kataru

Haris Zilić

Mundijal u Kataru bliži se samom kraju. Do završetka je ostalo da vidimo još deset utakmica nokaut faze zajedno sa finalnom utakmicom koja je na rasporedu 18. decembra.

U osmini finala svoj put završila je reprezentacija Senegala.

Od afričke reprezentacije bolja je bila Engleska rezultatom 3:0, ali Senegalci mogu biti ponosni.

Sa dosta problema, povreda i bez najveće zvijezde Sadia Manea, prošli su grupu A u kojoj su bili još Nizozemska, Ekvador i domaćin Katar.

Dvije pobjede i dva poraza epilog je senegalske reprezentacije u Kataru.

Sadio Mane zbog povrede nije mogao pomoći svojim saigračima, ali je nakon duela protiv Engleske izjavio vjerovatno najemotivnije riječi na ovogdišnjem Mundijalu.

Oglasi

"Draga braćo, prijatelji, saigrači, ponos je bio vaše najjače oružje. Sve ste nas učinli ponosne i glavu gore. To je bilo vaše putovanje koje nas je učinilo sretnim. Branili ste ponosno našu zastavu, predstavili naš narod. Idemo zajedno u nova pobjede, Inšallah", izjavio je Mane.

Njegova izjava brzo se proširila svjetskim medijima, a mnogi nisu mogli suzdržati emocjie.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Senegal je jedna od reprezentacija koja je pokupila veliki broj simpatija u Kataru i sigurno da plasman u nokaut fazu mogu smatrati uspjehom.

Pokazali su Senegalci da u svojim redovima imaju nekoliko igrača svjetske klase i već za četiri godine mogu možda otići i korak dalje na Svjetskom prvenstvu kojem će domaćini biti SAD, Meksiko i Kanada i na kojem će po prvi put učestvovati 48 reprezentacija.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Uspjeh je prolazak relativno teške grupe gdje je i Ekvador bio ravnopravan takmac za prolazak dalje. Međutim sveopšti utisak je da je ova reprezentacija trebala igrati bar četvrtfinale, ali za tako nešto treba im sreća koju nisu imali npr. protiv Holandije, zatim bolji trener, ponajbolji igrač Mane...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi