Kamere prikazale veliku legendu, a niko ga nije prepoznao: Ima tek 41 godinu, a izgled zgrozio sve

Gledao meč Engleska - Senegal

Kamere prikazale veliku legendu, a niko ga nije prepoznao: Ima tek 41 godinu, a izgled zgrozio sve

E. Čaušević

Senegal se sinoć oprostio od Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala lakše od očekivanog poražen od Engleske sa 3:0, a u centru pažnje javnosti našao se legendarni reprezentativac ove zemlje koji je sve šokirao svojim izgledom.

Senegalci su zadovoljni svojim rezultatom na Mundijalu u Kataru jer je njihov cilj bio da se prođe grupna faza što su na kraju uspjeli da urade.

Ipak, sinoć je jasno bilo koliko je reprezentacija Engleske bolja od Senegala u ovom trenutku i izabranici Garetha Southgatea su bez većih problema uspjeli da pobijede sa 3:0 i plasiraju se u narednu rundu ovog takmičenja.

Senegal se ovim porazom oprostio od Svjetskog prvenstva, te će igrači danas spakovati kofer i vratiti se kuć, te dobiti nekoliko dana odmora prije nego što se vrate u svoje klubove.

Međutim, u centru pažnje tokom sinoćnje utakmice Engleske i Senegala našao se nekadašnji senegalski reprezentativac El Hadji Diouf koji je pratio sinoćnju utakmicu, a u jednom trenutku kamere su ga prikazale u direktnom prenosu.

No, u tom trenutku niko nije uopšte shvatio da je u kadru nekadašnji fudbaler Liverpoola jer je nevjerovatno koliko se promijenio i uopšte ne liči na sebe.

Oglasi

Jasno je da su godine učinile svoje, ali Diouf je nabacio i nekoliko kilograma viška zbog čega su mnogi pomislili da je u kadru tek neki član reprezentacije Senegala koji i nije previše poznat.

Ipak, svi su se šokirali kada su saznali da je to zapravo Diouf koji je prije 20 godina bio dio legendarne generacije Senegala na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji.

Nakon nastupa na tom Mundijalu Diouf je potpisao za Liverpool u kojem je nastupao tri sezone, a potom je u Engleskoj još igrao za bolton, Sunderland i Blackburn.

Oglasi

Ima tek 41 godini i zbog toga su mnogi šokirani njegovim fizičkim izgledom. Karijeru je završio 2015. godine u dresu Sabaha iz Malezije.

Nekadašnji igrač Liverpoola i reprezentacije Senegala prethodnih godina se nije previše pojavljivao u javnosti. Međutim, da se toliko drastično promijenio što se tiče fizičkog izgleda sigurno niko nije očekivao.

[twitter]https://twitter.com/LFCNews_365/status/1599433615754010625[/twitter]

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon što je završio karijeru Diouf je odlučio stupiti u političke vode, a jedno vrijeme je imao mandat u parlamentu Senegala.

U dresu reprezentacije Senegala odigrao je ukupno 43 utakmice i postigao je 16 golova. 

Top Komentari

tarchi
Puuu mater ti yebem DNOvinarsku. Čuj niko ga nije prepoznao? A voditelj fino reče evo Diufa sjedi i gleda na tribinama svoju reprezentaciju. Yebo ti click bait mater.
6 0
King_Kenny
...on mi je u sjecanju ostao jedino po pljuvanju navijaca Celtica u sred utakmice...najveci seronja koji je ikad zaigrao za Liverpool...teski promasaj...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi