Prijetila im suspenzija sa Mundijala, a sada su otkrili svoje karte
FOTO: EPA

Malo iznenađujućih odluka ima

Prijetila im suspenzija sa Mundijala, a sada su otkrili svoje karte

Haris Zilić

Mundijal u Kataru se bliži, a većina reprezentacija otkriva karte za najveću fudbalsku manifestaciju. Tako je svoje snage otrkio i Tunis kojeg će predvoditi zvijezda Ligue 1 i napadač Montpelliera Whabi Khazri koji je ujedno i najveća zvijezda.

Nema kod Tunižana baš puno igrača iz Evrope, kao što smo navikli, dosta je igrača iz afričkih klubova, ali sve u svemu mogu biti vrlo opasni u Kataru.

Tunis se nalazi u grupi D sa selekcijama Francuske, Danske i Australije. Vrlo teška grupa za Tunižane, ali sigurno vide svoju šansu.

Prvi meč igraju 22. novembra od 16 sati po centralnoevropskom vremenu protiv selekcije Danske.

Boje Tunisa branit će ovi fudbaleri:

GK: Mohamed Sedki Debchi (Esperance de Tunis) GK: Aymen Dahmen (CS Sfaxien) GK: Bechir Ben Said (US Monastir)

Oglasi

DF: Bilel Ifa (Kuwait SC) DF: Montassar Talbi (Lorient) DF: Nader Ghandri (Club Africain) DF: Omar Rekik (Sparta Rotterdam) DF: Mortadha Ben Ouanes (Kasimpasa) DF: Ali Maaloul (Al Ahly) DF: Mohamed Drager (Luzern) DF: Rami Kaib (Heerenveen) DF: Hamza Mathlouthi (Zamalek) DF: Ali Abdi (Caen) DF: Dylan Bronn (Salernitana)

MF: Saif-Eddine Khaoui (Clermont) MF: Anis Ben Slimane (Brondby) MF: Ghailene Chaalali (Esperance de Tunis) MF: Hannibal Mejbri (Birmingham City) MF: Ferjani Sassi (Al-Duhail) MF: Aissa Laidouni (Ferencvaros) MF: Chaim El Djebali (Lyon) MF: Ellyes Skhiri (Koln)

FW: Sayfallah Ltaief (Basel) FW: Seifeddine Jaziri (Zamalek) FW: Youssef Msakni (Al-Arabi) FW: Taha Yassine Khenissi (Kuwait SC) FW: Naim Sliti (Al-Ettifaq) FW: Issam Jebali (OB) FW: Wahbi Khazri (Montpellier).

Dakle na spisku je 30 igrača, a četiri će biti prekrižena uoči samog početka prvenstva.

Kao što vidimo na spisku je 14 igrača iz Evrope koji ne igraju u nekim vodećim klubovima, a ono što je svakako zanimljivo da više od pola igrača sa spiska igra van Evrope što je zanimljivo za Tunižane koji su na prethodnim Mundijalima imali dosta igrača sa evropskog kontinenta.

U ovoj afričkoj državi imaju novi sistem razvoja fudbala, posebno kroz klubove i čini se da bi se to vremenom i moglo odraziti na reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Već u Kataru ćemo vidjeti prve rezultate cijele priče.

Inače, Tunižanima je prijetila suspenzija sa Mundijala jer je politika imala svoje mjesto u sportu pa se spominjalo da bi neke selekcije poput Malija, Italije ili Ukrajine mogle igrati umejsto Tunisa, ali čini se da su te probleme sredili kako treba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi