Sva njegova bol stala u nekoliko rečenica: Sergio Ramos poslao poruku Luisu Enriqueu!
Sergio Ramos se nije našao na spisku reprezentacije Španije za Svjetsko prvenstvo u Kataru što je sve iznenadilo

Tužan što neće ići na Mundijal

Sva njegova bol stala u nekoliko rečenica: Sergio Ramos poslao poruku Luisu Enriqueu!

E. Čaušević

Luis Enrique je u petak objavio spisak reprezentacije Španije za Svjetsko prvenstvo, a najveće iznenađenje bilo je što na njemu nema Sergija Ramosa koji je kada su se strasti malo slegle odlučio da se oglasi na Instagramu.

Enrique je napravio nekoliko iznenađujućih poteza što se tiče spiska Crvene furije i bit će zanimljivo vidjeti da li će mu se sve to na kraju obiti o glavu ili će se ispostaviti da je napravio odličnu stvar.

Ono što je najviše iznenadilo špansku javnost jeste činjenica da poziv nije dobio Sergio Ramos koji je ove sezone standardan u PSG-u i iskusni defanzivac se uspio vratiti u staru formu.

Španci su bili sigurni da će Ramos dobiti poziv zbog svega što je dao reprezentaciji u karijeri, ali na kraju se to nije desilo.

Jasno je da je takav potez neugodno iznenadio i samog Ramosa, a nekoliko dana nakon objave spiska i činjenice da su se strasti malo slegle odlučio je da se oglasi i ovaj 36-godišnji fudbaler.

Ramos je priznao da mu je bio san da ide na Svjetsko prvenstvo i da mu je jako teško što se na kraju nije našao na spisku Luisa Enriquea.

Oglasi

"Prošla sezona je bila teška za mene zbog povrede i adaptacije na novi klub i grad. Dao sam u potpunosti sebe, svoje tijelo i dušu da se oporavim i vratim na nivo na kojem sam bio i koji se od mene očekuje", počeo je Ramos i nastavio.

"Srećom mogu reći da se ove sezone konačno osjećam kao onaj stari i da uživam ponovo u fudbalu, te da sam sretan što igram u sjajnom klubu kao što je to PSG".

"Svjetsko prvenstvo? Naravno to je bio onaj veliki sin koji sam želio da se ostvari. To bi bio moj peti Mundijal, ali nažalost gledat ću ga samo iz svog doma. Teško je, ali doći će jutro i sunce će ponovo izaći. Neću se mijenjati. Ni svoj mentalitet, ni strast, ni želju i posvećenost da 24 sata dnevno mislim na fudbal. Ovako se osjećam i želio sam to s vama da podijelim".

"Hvala svima na porukama podrške koje sam dobio prethodnih dana. Postoji još mnogo izazova i ciljeva ispred mene. Vidimo se ubrzo, naprijed Španija!".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ramos je posljednji meč u dresu Španije odigrao još u martu 2021. godine protiv Kosova i nije ga bilo na spisku uglavnom zbog povreda, ali se očekivalo da će ga sada Enrique pozvati.

Španski mediji smatraju da je Ramos zaslužio poziv i da je on daleko bolji defanzivac od pojedinih igrača koji su se našli na spisku za Katar.

Top Komentari

Arnel925
Ovaj Luis toliko mrzi Real Madrid da ne želi ni jednog igrača sadašnjeg ili bivšeg Real Madrida u reprezentaciji. Samo ima li neki razlog da ih izostavi. A zove neke igrače za koje niko nije čuo. Čak i u njihovom klubovima se iznenade da su dobili poziv. Čudi me da je pozvao Arsensija, ali sigurno posto ce uskoro otići iz Real Madrida pa sad moze u reprezentaciju.
10 0
denimen9
Krivo Enriketu jer je Ramos za njega Maradona
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi