Predsjednik Drugostepene komisije za licenciranje za SportSport.ba

Špago: Lično ću se obratiti UEFA-i, Drugostepena komisija je prekoračila svoja ovlaštenja

47

Komentari (47)

kibicer
Jedini klub koji je na ovaj način ispao iz lige je Borac i svi Bošnjaci su nas uz pjesmu i pogrdne riječi ispratili.Nekima je lafo bilo žao jer smo veliki klub, neki ali rijetki su bili protiv ispadanja. Gdje je tada bilo ujedinjenje klubova, gdje je tada bilo pisanje UEFI, gdje ste tada prizivali na iskorjenjenje kriminala iz saveza!?
MLADOST
Nije na ovaj način, budi pošten jbg ti, dvije skroz različite situacije.
enko
Mi smo htjeli da se bunimo ali nismo imali podrsku brace federalaca koji su sada na vasoj strani.kibicery
mido1921
Lično mi je bilo žao i Borca i Čelika ali ovo je nešto sasvim drugo. Ovo je politički motivirano. Ako vama iz Borca odgovara da se u kancelarijama i kafanama dogovara ko će biti prvak, ko će ići u evropu a ko ispasti iz lige onda je to žalosno. U čemu je draž fudbala !!!?
zvjezdan10
šta pričaš gluposti ti , izbačeni ste zbog duga od 600 000 koji se vukao preko 10 godina prema nekoj školi fudbala Džaja,imaš izjave Vice o tome koji je tad bio predsjednik borca , a ove izbacili zbog 'reflektora' u totalno namontiranom procesu,najgore kad sam sebe lažeš
user1571956549
Crkla Mladost hahahaha tjeraj ****a
rodjak
Pitam se samo kako je Vlado znao u 6-tom kolu da ce Borac biti prvak(izjava na konferenciji za medije nakon utakmice sa Velezom u BL i one kradje) i da Radnik nece ispasti iz lige ,ko je to njemu unaprijed dojavio pitam se
MLADOST
A u petak 28.05.2021. na jutarnjem treningu je dijelio bronhi bombone igračima uz izjavu: "lakše se diše" Mladost neće dobiti licencu. 3 dana prije zasijedanja drugostepene komisije za licenciranje.
Sadko
Pa ti kao predsjednik drugostepene komisije sad nasao nesto pametovat, a pitanje je zasto si dozvolio toj svojoj komisiji kojom predsjedava da to uradi. Pokusavate sad oblatit celik, e nece moci mafijo. Nikad posteno ja i bolja uprava u celik nije bila
MLADOST
Buni me to što je izjavio da odluka mora biti jednoglasna, a nije bila i opet je donešena, kako?
Rodjeni66
Svaka čast za gospodina Špagu""Mafiju u zatvor u samice neka se pitaju gdje su pogriješili.
user1618328879
Ovo Celiku nije trebalo,bio mi je drag klub ,al ovim potezom ovako da uradi komsijana je dno dna. Isto tako ,svi mi ovdje pisemo i kritikujemo,dajtr neka udruzenje navijaca svih klubova posalju Fifi obrazlozenja i kritile,kao i proces provjere svega sto se desava ,ako bude gresaka i krivosti,svi se podici i vratiti sport spprtistima i nama koji iskreno volimo nase klubove ,a politicari neka se j... sa politikom kao sto su naucili. Sport nek nam ne mjesaju i nek nam sport vode nasi sportisti.
Manager
nema ba NK Čelik veze s ovim .. nije uopšte upitan stadion na kojem će Maldost igrat ,najlakše je za stadion .. u pitanju je da ostane 'srpski' FK RadnikBijeljina u ligi ,a da bi se to ostvarilo moraju FK Madost DK nekako izbaciti ..
CrveniKakanj
MLADOST
Ovo mora ići na UEFA u svakom slučaju. RAT SAVEZU ne smije prestati dok se stoka korumpirane ne otjera. Prstanu li klubovi na nekakve ustupke i zataškavanja, obiće im se sve o glavu od strane navijača. Krovna kuća fudbala mora biti nepristrasna i poštena kao i u ostalim zemljama ili je neće ni biti. Svi moramo istrajati do kraja u ovome.
emadsarajevo2021
Čovjek lijepo objasnio i pravno potkrijepio. Svaka čast. Sad je jasno svima kako rade u komisijama pod pritiskom isto kao sto su i sudije na utakmicama morale puštati golove iz ofsajda i svirati penale. Kriminal koji dosad nije vidzen. Bošnjaci i podpredsjednik Durić šute. Dobro im.
user1571956549
Eto vidis da se ne drze propisa... Zivio vjetar.....Hahahahaha
MLADOST
Eniz Špago, ne znam kako tebi da se zahvalim na tvom poštenju. Ali HVALA tvojim roditeljima kad su te tako poštenog i hrabrog odgojili.
user1571956549
Kupi mu vrecu kupusa i pisalji ahahahahaha
MLADOST
Onda ćeš ti ostati gladan, ili si sebi napokon kupio stočnog brašna.
Manager
hahahahahaha @user1571956549 što te lik riješi :D :D :D
user1571956549
Sta god ja jeo vi idete u ligu federacije hahahaha da pasete travu ahahahaha
fukaraslana
Slobodo sta cekas a ostali isto Zrinja , Siroki , Sarajevo , Zeljo , Tuzla city , Velez sta cekate pomozite Olimpiku i Mladosti ako budete samo sutili i slusali Vicu desiti ce se vama isto UEFA ce vam dati podrsku protiv kriminala
CrveniKakanj
NEMA VIŠE POVRATKA, SADA ILI NIKADA !! IZBACITI POLITIKU IZ SPORTAA !!
Vienner
Mafija Pantelija
zvjezdan10
Kad se istjera pravda ne treba stati na tome ,nego tuziti sve ove iz komisije i suspendovat ih iz saveza zbog kriminalnih radnji.
Manager
Počelo je počelo .. idemo do kraja kao OTPOR , GOTOV JE !
Ajax11
Sada ce biti, pa dobro- napravila se greška, Mladost ostaje clan PL ali isto tako ostaje i Radnik, jer smo njima javili vec da ostaju u Pl
Manager
Svaka čast za Eniza Špagu ! Treba čovjeku odati priznanje za ovaj istup.
JedanVamo
Bravo Špago , svaka ti čast ! Ne daj obraza pa nek ide glava !
Ragnar1234
Ludnica bas ludnica
enko
Danas sam rekao da bi bilo dobro da se g-din spago oglasi i ovo je dobro.nedaj obraza ne sto si samo bosnjak vec sto tvrdis da su neke stvari nepravilne. Izdrzi u borbi za pravdy bih fudbala da istjeramo papke iz fudbala.samo ofanzivno ,smrt politici a sloboda fudbalu. A sta kazy ostale bosnje iz vlasti u ns bih,sute.
MLADOST
Šute prodane duše, a svi sve znaju.
Zvornicki
Ovo mora dobiti sudski epilog i mislim da nisu isključene ni privatne tužbe za zloupotrebu položaja.
starmac
Neka se neko suprostavi MAFIJI.Obavezno o svemu obavijestiti UEFA.SAVEZ NAPOLJE.Hoćemo BARBAREZA,SPAHIĆA,BOLIĆA,KONJIĆA i sve prave sportiste u SAVEZU a ne KRIMINALCE i POLITIČARE.
user1603303812
Ostali u redu ali Konjic gleda samo svoj interes ko se sjeca da je on najviše doprinio da se otjera Sušic on bi rođenu mater prodao da samo on profitira
Tuzla00035
Bezveze pises. Za ostale ne znam, al Konjic je car. Nema kome nije valjo i pomogao.
Alpasinacxx
Bravo. Istrajati do kraja. Samo tužbe protiv svih onih koji rade nezakonito.
Chico
Zalosno je sto nema ovako postenog covjeka i u Takmicarskoj komisiji te u Sudijskom komitetu. Tamo su smijenjeni nepodobni Bosnjaci, a imenovane prodane duse koje su se prodale Vicku Zeljkovicu. Mahom se radi o ljudima iz USK koji nemaju premijerligasa i kojima puca neka stvar za Premijer ligom.
enko
Smjenjen podobni ibro hasanbegovic,doveden jos podobniji elmir pilav . Zasto pilav ne izade u javnost sta se desavalo u sydijskim komitetu,kako je mogyce da niko sa spornih utakmica nije bio na ledy,progovorite vise,osim ako cyvas privilegije kojim ti vice prijeti.l
Zvornicki
Po kojem osnovu je Komisija glasala o validnosti ugovora između kluba i Grada? Komisija nije pravno lice da može odbiti ugovor, nego su trebali angažovati pravnika koji bi objasnio da li je ugovor dobar ili loš. Podržavam Mladost da tuži jer će dobiti tužbu 100%. Komisija je trebala da utvrdi da li je klub ispunio ono zbog čega je Prvostepena komisija ukinula licencu, a ko im nije hio jasan ugovor trebali su potražiti mišljenje pravnog stručnjaka!
Zvornicki
Cijelo vrijeme upravo ovo pišem. "Komisija je zloupotri****la svoj položaj i odlučivala je o validnosti ugovora ZA ŠTA NISU NADLEŽNI. Njihovo je bilo da odgovore na žalbu jer je bilo čisto, tražen je ugovor, ugovor je i dostavljen. Komisija bi trebala jednoglasno da donosi odluke jer tu treba sve biti čisto. 4 člana (2 srpska i 2 hrvatska) su preglasali 2 bošnjačka bez pravne osnove" Mladost je bespravno izgubila licencu jer su imali validan ugovor sa vlasnikom stana. Tužbu će pokrenuti i sigurno će dobiti i igrat će u PL sljedeće godine. Tražit će i ličnu odgovornost članova Komisija koja je zloupotri****la svoj položaj i odlučivala o validnosti ugovora ZA ŠTA NISU NADLEŽNI. Njihovo je bilo da potvrde postojanje ugovora i da daju licencu. Mladost će to istjerati do kraja. Nakon lakrdije od suđenja, izbacivanja Olimpica i Mladosti raspustiti Savez i izabrati novi. U svoj ovoj priči me negativno iznenadio Čelik koji se protivio ugovoru između Ženice i Mladosti, sramite se!
VelikiMislilac
Iznenadilo bi me da je Celik drugacije reagovao. Navikli smo na ovo od njih. Za Bate protiv Sarajeva navijaju, vuku pistolje u svlacionici, njihov ciganluk, standardno i odveo ih je gdje jesu.
Hamid
Talentovana zenicka djeca su imala jedino priliku da igraju u Kaknju premijerligaski fudbal.Celik ih nastoji izbacivanjem MladostI zadrzati u Zenici
BlueBoys
NS BiH? Ušanović vam se smije....
Rajvosa2019
Ovakve lakrdije i bahatost moze rijesiti samo UEFA - nek nam ugase PL na godinu dana pa onda sve iz pocetka
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.