Spahić će dobiti novu godinu ugovora sa HSV-om

Pišu njemački mediji

Spahić će dobiti novu godinu ugovora sa HSV-om

Defanzivac fudbalske reprezentacije BiH Emir Spahić trebao bi dobiti ponudu za produženje ugovora sa HSV-om.

Danas njemački mediji pišu da Spahić već neko vrijeme nije sa ekipom, jer je pušten na odmor pred reprezentativne obaveze koje će imati krajem ovog i početkom sljedećeg mjeseca.

Tvrde da će se on vratiti poslije toga u HSV gdje će najvjerovatnije dobiti produženje ugovora na još godinu dana. Iako još ništa nije službeno potpisano, trener HSV-a Bruno Labbadia poručuje da su razgovori sa Spahićem obavljeni te da su obostrani interesi da on ostane još godinu dana.

"Mi smo razgovarali sa Emirom koji bi bio jako sretan da ostane još godinu dana. Također i mi smatramo da nam on može biti od velike koristi i u narednom periodu. Potrebno je da sa njegovim savjetnikom dogovorimo i posljednje detalje", rekao je Labbadia.

On je dodao da će HSV-u sljedeće sezone biti prioritet davanje šansi mladim igračima i da Spahić tu može biti veoma bitan faktor.

"Razgovarali smo i o tome s njim i poručili mu da on može biti od velike koristi mladim fudbalerima kao iskusan igrač te da im može pomoći sljedeće sezone", dodao je Labbadia.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo da je Spahić član HSV-a od prošle sezone i to nakon što je Bayer Leverkusen odlučio raskinuti ugovor s njim nakon incidenta kojeg je imao sa zaštitarom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi