Pred kvalifikacije za LP

Spahić: Imamo tim za sjajan rezultat

Fudbalerke SFK Sarajevo 2000 ovog mjeseca očekuju kvalifikacije za učešće u UEFA ligi prvaka za žene.

Protivnici izabranicama Samire Hurem bit će WFC Kharkiv iz Ukrajine, WFC Ramat Hasharon iz Izraela, te RIGAS FS iz Latvije, a u narednu rundu će se plasirati prvoplasirana momčad grupe.

Optimizma u taboru aktuelnog prvaka BiH ne nedostaje. 

"Naravno da su sada ambicije veće. Trudimo da prođemo u šesnaestinu finala Lige prvaka, jer sada imamo zaista sjajan tim da napravimo sjajan rezultat", izjavila je fudbalerka Amira Spahić za SportSport.ba.

Na pitanje koliko je upoznata s kvalitetom protivnika, odgovorila je:

"Vrlo malo. Igrali smo prije nekoliko godina protiv Izraela, ali koliko smo čuli, to više nije taj tim već nešto skroz drugo. Prije sedam dana smo igrali protiv reprezentacije Ukrajine i samo dvije-tri djevojke su igrale tada. Protiv Latvije igramo prvi put."

Domaći teren je prednost.

"Mi kad igramo na domaćem terenu mnogo smo bolji i jači. Uz naš publiku naravno da ćemo dati sve od sebe."  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi