Spahić za incident u Leverkusenu plaća novu kaznu?

Tvrde njemački mediji

Spahić za incident u Leverkusenu plaća novu kaznu?

Njemački mediji donose informaciju da će Emir Spahić morati platiti dodatnu kaznu za prošlogodišnji incident.

Spahić je prošle godine dospio u centar pažnje nakon što se potukao sa zaštitarima jer mu nisu dozvoili da svoje prijatelje provede kroz stadionske prostorije do lože, a obračun ga je koštao otkaza i kazne od 78.500 eura. 

Od ukupne kazne Spahić je jednom od zaštitara morao platiti 3.000 eura za nanesenu bol i patnju, međutim taj iznos nije zadovoljio povrijeđenu stranu i sve je izvjesnije da će defanzivac HSV-a morati ponovo pred sud.

"Spahić je ranije dao 3.000 eura, ali to nije dovoljno za ukupnu štetu. Uložit ćemo ponovo tužbu i ako bude potrebno, vidjet ćemo se i na sudu" , kazao se advokat Gunter Teworte koji zastupa zaštitara sa Bay-Arene.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vrijedi podsjetiti da se Spahić nakon incidenta javno izvinio zaštitaru kojeg je napao, izrazivši kajanje zbog svega što se aprilske noći dogodilo na stadionu u Leverkusenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti