Špalir i suze za kraj!
(Foto: EPA)

Andrea Barzagli igra svoj posljednji meč

Špalir i suze za kraj!

M. Šljivak

Andrea Barzagli večeras se oprašta od dresa Juventusa.

Ovaj 38-godišnji defanzivac u duelu protiv Atalante će po posljednji put istrčati pred navijače Juventusa, a naravno da oproštaj nije mogao proći bez suza.

Fudableri Stare dame napravili su špalir za Barzaglija. On je u suzama izašao na teren kako bi pozdravio publiku po posljednji put, a navijači Bianconera su ga ovacijama ispratili.

Baragli je u Torino stigao 2011. godine i dio je poznatog trija Barzagli-Bonucci-Chiellini, koji je godinama držao odbranu torinskog velikana.

Andrei je ovaj meč ulupno 281. u karijeri za Juve, a postigao je i dva gola za torinski tim.

Ipak, on je bio zadužen za odbranu tima, što je jako dobro radio, a jedan je od rijetkih fudbalera koji je osam godina zaredom osvajao titule prvaka Italije.

Ukupno je sa Juventusom osvojio 13 trofeja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi