Spalletti: Džeko je definitivno drugi igrač
FOTO: EPA

Bh. napadač se vraća u formu

Spalletti: Džeko je definitivno drugi igrač

Luciano Spalletti se ispostavio kao pravi potez za Romu. U ekspresnom roku je uspio podići potonulu momčad i nanizati sedam pobjeda u Seriji A s realnim izgledima da do kraja sezone prestigne i drugoplasirani Napoli. 

Pod vodstvom Spallettija se konačno "budi" i bh. napadač Edin Džeko, a to pokazuje i statistika da je u posljednjih pet prvenstvenih utakmica postigao četiri pogotka. Da se znatno poboljšao u odnosu na protekli period svjestan je i trener Spalletti. 

"Edin je odigrao izuzetno dobru utakmicu protiv Udinesea. Bilo je primjetno njegovo zalaganje na terenu i to mu se isplatilo na samom početku susreta kada je zabio za naše vodstvo. Definitivno je danas drugi igrač", kazao je itaijanski stručnjak. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je ove sezone u prvenstvu zabio sedam golova i upisao tri asistencije, a priliku da poboljša golgeterski "račun" imat će za vikend protiv Intera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi