Spalletti insistira na Pjanićevom ostanku u Romi

Želi ga zadržati u ekipi

Spalletti insistira na Pjanićevom ostanku u Romi

Fudbaleri Rome u posljednje vrijeme igraju fantastično, a rukopis trenera Luciana Spallettija itekako je vidljiv.

Italijanski stručnjak je od preuzimanja Rome zaveo red i uvezao šest uzastopnih pobjeda, pa su se Rimljani vratili na treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Spalletti naredne sezone želi napraviti još bolji rezultat, a želja svih u klubu iz italijanske prijestolnice je da šampionski pehar dogodine konačno završi na Olimpicu.

Za ispunjenje ambicioznih planova bit će potreban i kvalitetan igrački kadar, a italijanski mediji već pišu da je karizmatični trener 'stavio veto' na prodaju nekih ključnih fudbalera, među kojim je i naš Miralem Pjanić.

Navodno, Roma najviše ponuda dobija za Pjanića i Nainggolana, za koje se interesuju Chelsea i Manchester United, ali Spalletti insistira na njihovom ostanku. Pored dvojice veznjaka, trener Rome pod svaku cijenu želi zadržati još Mohameda Salaha i Kostasa Manolasa.

Spallettijev prioritet je zadržavanje ove četvorice igrača u svom timu, kojeg bi na ljeto mogli napustiti Ljajić, Doumbia, Iturbe, Falque, Sczesny, Digne i Vainqueur, kao i još neki mlađi igrači.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U svakom slučaju, ljetni prelazni rok će u Rimu ponovo biti zanimljiv, a ostaje da se vidi hoće li Spalletti uspjeti u namjeri da zadrži Pjanića, koji igra svoju vjerovatno najbolju sezonu u karijeri.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi