Spalletti: Ja sam krivac što Džeko ne igra

Trener Rome vjeruje da će Pjanić ostati

Spalletti: Ja sam krivac što Džeko ne igra

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sutra igraju na domaćem terenu protiv Chieva u okviru 37. kola italijanske Serije A.

Trener Rome, Luciano Spalletti, i dalje vjeruje da njegova ekipa može izboriti čudo i na kraju završiti na drugom mjestu tabele Serije A. Spalletti je dodao da još uvijek ne zna početni sastav, te da li će se Džeko naći u prvoj postavi.

"Džeko nije igrao mnogo otkad sam ja u Romi i to je moja krivica. Našao sam način u kojem ekipa najbolje funkcioniše, ali priznajem da je Džeko sjajan igrač. Ipak, trenutno mi je bitnija ekipa i dok pobjeđujemo ja sam sretan", rekao je Spalletti, te dodao:

"S Džekom možemo imati dosta prednosti u napadu. On ove sezone daje svoj maksimum u svim utakmicama, ali presudno je ono što vidim na treningu".

Također, Spalletti je komentarisao i moguće odlaske Miralema Pjanića i Radje Nainggolana na kraju ove sezone.

"Moj posao nije da se brinem o transferima imamo ljude koji su zaduženi za to. Sabatini mi je rekao da će Pjanić i Nainggolan ostati u ekipi, ali to ćemo znati tek na kraju sezone", dodao je trener Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica između Rome i Chieva igra se na Olimpicu sa početkom u 12:30 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi