Spalletti jasno rekao šta se desilo u tunelu između njega i Maldinija

Otvoreno progovorio

Spalletti jasno rekao šta se desilo u tunelu između njega i Maldinija

Esmer Oštraković

Ekipa Milana sinoć je nanijela treći poraz Napoliju u ovoj sezoni u italijanskoj Seriji A, ali jasno je da to nimalo neće ugroziti ovu ekipu.

Naime, oni imaju 16 bodova više od Lazija koji je trenutno drugi na tabeli i sigurno da više bole četiri primljena gola sinoć.

"Treba biti iskren i priznati da je Milan bio fantastičan i to je razlog našeg visokog poraza", rekao je Luciano Spalletti, te je dodao:

"Svi 90 minuta su bili sjajni. Počeli su snažno, nakon toga su iskoristili sve što smo im ponudili kada smo se pokušavali vratiti. Nismo bili na našem nivou", kaže Spalletti.

Očit je bio umor na igračima Napolija nakon reprezentativne stanke, a mnogo je naravno falio i jedan od najboljih igrač ove ekipe, Osimhen.

Između dva poluvremena u tunelu je došlo do verbalnog sukoba između Spallettija i legende Milana Paola Maldinija.

Oglasi

"Nisam nikome prigovarao zbog proslave gola Rafaela Leaa. Samo sam pitao sudiju razlog zbog kojeg je dao žuti karton Lobotki. Maldini je prošao pored nas, širio je ruke i čini se da je gestikulirao kako ja uvijek prigovaram zbog nečega", rekao je Spalletti.

Priznao je da mu se to nimalo nije dopalo.

"Nije mi se svidjelo što se upleo u moj razgovor sa sudijom i obraćao mi se s visoka. Rekao sam mu to i on je reagovao. Ali, to je Paolo Maldini, ne radite priču gdje je nema", završio je Spalletti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ova utakmica bila je ujedno i najava četvrtfinala Lige prvaka.

"Izgleda da baš i nismo favoriti kao što svi pričaju. Uloge se mjenjaju nakon ovog susret", završio je Spalletti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi