Spalletti: Nisam dobro uradio svoj posao
Foto: EPA

Bivši trener Rome o situaciji sa Tottijem

Spalletti: Nisam dobro uradio svoj posao

Luciano Spalletti se nada da će novi trener Rome Eusebio Di Francesco uspjeti povratiti jedinstvo u klubu, nakon što je situacija sa Tottijem bacila sjenku na njegove zadnje dane u rimskom klubu.

Spalletti je na kraju sezone napustio klupu Rome, a ubrzo je i zvanično predstavljen kao novi trener Intera. 

A upravo je na predstavljanju govorio o Tottiju, odnosno o svojoj odluci da marginalizuje legendarnog kapitena Vučice koji se na zadnjoj utakmici sezone protiv Genoe oprostio od voljenog dresa.

"Nakon oproštaja od Rome, ovo je bila najbolja stvar koja mi se mogla desiti. Ovo govorim sa željom da se niko ne nađe uvrijeđen", izjavio je Spalletti, pa nastavio:

"U Romi sam postao onaj koji razjedinjuje umjesto onoga koji spaja. Naišao sam na problem kada je u pitanju Tottijeva situacija."

"Vidio sam taj kontrast - ljubav prema najvažnijem igraču je prevladala nad podrškom i simpatijama koje moramo imati prema klubu", nastavio je novi trener Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam uspio spojiti te dvije stvari, nisam dobro obavio svoj posao. Ove dvije stvari moraju ići 'ruku po ruku'...Bio sam u nevolji jer sam čuo glasine koje kruže među navijačima", rekao je Spalletti, te dodao:

"Svi moraju biti ujedinjeni. To i sada želim Romi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti