Spalletti: U drugom poluvremenu postojao je samo Džeko

Italijan ponovo hvalio našeg kapitena

Spalletti: U drugom poluvremenu postojao je samo Džeko

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko odigrao je sinoć veoma dobar meč u pobjedi njegove Rome protiv Milana sa 1:0.

Iako nije postigao pogodak, Džeko je dobio većinu duela u kojima se našao te je sjajno razigravao saigrače, a to je primjetio i trener Vučice Luciano Spalletti koji je imao samo riječi hvale za Džeku i strijelca jedinog gola na meču Nainggolana.

"Staviti Nainggolana za playmakera bila je moja odluka. Iako je izgubio nekoliko lopti, veoma sam zadovoljan kako je igrao jer je dobro povezivao stvari", rekao je Spalletti pa se osvrnuo i na Džekinu igru:

"U drugom poluvremenu na terenu je postojao samo Džeko. On nam je omogućio da se podignemo, nismo ništa mogli u nastavku meča, a on je odradio sjajan posao. U prvom poluvremenu bio je izgubljen, ali on je jak momak", rekao je Spalletti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da Roma naredni meč igra na gostovanju kod Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi