Spalletti: Za nas je drugo mjesto kao osvajanje Scudetta
Foto: EPA

Iskrena izjava trenera Rome

Spalletti: Za nas je drugo mjesto kao osvajanje Scudetta

Midhat Šljivak

Ekipa Rome boriće se do kraja sezone s Napolijem za drugo mjesti u Seriji A.

Vučica se nakon poraza od Lazija (1:3) oprostila od borbe za titulu s Juventusom, a do kraja im slijedi velika borba za direktan plasman u Ligu prvaka.

Trener rimskog tima Luciano Spalletti tvrdi kako je drugo mjesto za Romu kao osvajanje Scudetta.

"Juventus je pokazao da im niko nije ni blizu. Kada imate takav tim u ligi, ciljevi su drugačiji, pa se mi borimo za drugo mjesto s Napolijem. Za nas bi ta druga pozicija bila kao da smo osvojili Scudetto", istakao je Spaletti.

Ističe da postoji mnogo toga što se treba popraviti u igri njegovog tima.

"Jasno da postoji mnogo stavri koje trebamo popraviti. Ipak, ova sezona je bila jako pozitivan. Vjerujem da će sportski direktor Monchi donijeti nešto novo timu i da ćemo biti bolji naredne sezone", istakao je Spalletti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma će sutra u derbiju kola odigrati meč protiv Milana na San Siru, a pobjeda je gostima imperativ.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi