Španci ne podnose Barcinu zvijezdu

Navijači Španije ga ne vole

Španci ne podnose Barcinu zvijezdu

S. Bošković

Pique, fudbaler Barcelone, nije omiljen među navijačima Španije i u utakmici protiv Slovačke je počašćen zvižducima.

Španija i Slovačka su odigrale utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvensto (2:0), a navijači domaćeg tima nisu pokazali dobrodošlicu 28-godišnjem fudbaleru.

Pique je izviždan zbog nedavnih izjava u kojima je rekao da Katalonci trebaju dobiti pravo na referendum, te da imaju pravo da se izjasne za samostalnost.

Ovim zvižducima na stadionu Oviedo navijači su dali do znanja igračima da ovakve izjave u Španiji nisu dobrodošle.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Svaki dodir Piquea s loptom rezultirao je salvom zvižduka s tribina, a selektor Španije Vincent Del Bosque stao je u odbranu ovog igrača, te je rekao da on to igrama i odnosom prema reprezentaciji nije zaslužio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije