Španci ne žele da im se dogodi novi slučaj Messi, ali sve je uzalud: Romero ne želi igrat za Furiju
Foto - EPA

Luka Romero samo u mislima ima Argentinu

Španci ne žele da im se dogodi novi slučaj Messi, ali sve je uzalud: Romero ne želi igrat za Furiju

Midhat Šljivak

Lionel Messi je imao mogućnost da nastupa za selekciju Španije.

S obzirom na to da je u ovu zemlju stigao kao dječak i da posjeduje pasoš Španije, Messi je imao mogućnost nastupa za Crvenu furiju, ali je on odlučio da ostane vjeran zemlji u kojoj je rođen.

Fudbalski savez Španije ne želi da im se ponovi novi slučaj Messi, pa su krenuli po angažovanje talentovanog fudbalera Mallorce Luke Romera.

Talentovani fudbaler koji je najmlađi debitant u historiji La Lige (15 godina i 219) dana, smatra se velikim talentom, te su Španci odlučili da ga pokušaju dovesti pod svoju zastavu i da taj način spriječe situaciju koja se desila sa Messijem.

Međutim, čini se kako neće uspjeti da nagovore porodicu mladog fudbalera da u budućnosti nastupa za Španiju, a to je potvrdio i Miguel Bestard iz FS Španije, koji ipak ne odustaje od Romera.

"Znam da njegova porodica želi da on nastupa za Argentinu. Iskreno, radimo na tome da se predomisle. Naša prednost je što živi u Španiji", rekao je Bestard.

Ipak, magazin AS ima saznanja da nema šanse da Romero prihvati poziv Crvene furije. Njegova je želja da nastupa za Gaučose i to neće ništa promijeniti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Interesantno je da je Romero rođen u Meksiku i po tome može nastupati i za ovu selekciju, a u Španiji živi od svoje sedme godine.

Njegova je želja samo Argentina i može biti pravi primjer za mnoge Bosance i Hercegovce koji se osjećaju kao Švicarci, Šveđani...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije