Španija deklasirala Ukrajinu, Ansu Fati ušao u historiju

Crvena furija slavila sa 4:0

Španija deklasirala Ukrajinu, Ansu Fati ušao u historiju

Endin Čaušević

Reprezentacija Španije večeras je u Madridu deklasirala Ukrajinu sa 4:0 u meču drugog kola Lige nacija.

Crvena furija je odlično otvorila meč i povela već u 2. minuti. Ansu Fati je izborio penal, a siguran s bijele tačke bio je Sergio Ramos za 1:0. Fati je večeras bio itekako raspoložen za igru i pokazao je još jednom svoj nevjerovatni talenat.

Fati je nakon gola Ramosa mogao povisiti na 2:0 kada je napravio dar-mar u odbrani Ukrajine, ali je ostalo 1:0. Ipak, u 29. minuti Španci su poveli sa 2:0. Olmo je centrirao, a svog drugi gol na meču postiže sjajni Ramos.

Samo tri minute kasnije Fati je krunisao odličnu igru. Ovaj tinejdžer je zabio sjajan gol s vrha kaznenog prostora za 3:0, te je ušao u historiju. Naime, on je najmlađi strijelac u reprezentaciji Španije u historiji sa 17 godina i 311 dana.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U drugom poluvremenu Španci su čuvali stečenu prednost i bilo je jasko da Ukrajina nema snage za povratak. Crvena furija je sve riješila u 84. minuti kada je konačnih 4:0 postavio Torres.

Španija je prva u grupi sa četiri boda, dok Ukrajinci imaju bod manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi