Španci u velikim problemima pred okršaj s Portugalom

Pique i Silva neće igrati?

Španci u velikim problemima pred okršaj s Portugalom

Endin Čaušević

Reprezentacija Španije velikim derbijem protiv Portugala otvara takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Prvak svijeta iz 2010. godine ekipa Španije u prvom kolu grupne faze Mundijala igra protiv dobro poznatog protivnika i svojih komšija Portugala. Od Španije se očekuje da bude favorit za osvajanje zlata, ali jasno je da će mnogo toga zavisiti kako će otvoriti SP.

Španci su u velikim problemima pred okršaj protiv Cristiana Ronalda i društva jer selektor Julen Lopetegui najvjerovatnije neće moći računati na Gerarda Piquea i Davida Silvu.

Kako prenose tamošnji mediji Pique je zadobio povredu na današnjem treningu koji je ranije napustio i još uvijek nije poznato koliko je ozbiljna povreda. Pored njega probleme ima i David Silva koji je također morao ranije napustiti trening nakon što je osjetio bol u desnom koljenu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jasno je da Španci imaju mnogo alternativa za ove fudbalere, ali isto tako poznato je koliko Pique i Silva znače ovoj selekciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije