Njemačka slavila u Ukrajini, komična greška golmana obilježila meč
Foto - EPA

Tri boda za Elf, slavila i Španija

Njemačka slavila u Ukrajini, komična greška golmana obilježila meč

Midhat Šljivak

Reprezentacija Njemačke pobijedila je na gostovanju selekciju Ukrajine sa 2:1.

Elf je dominirao u ovom meču od samog počekta. Ukrajince je u prvom poluvremenu često 'vadio' golman Bushchan koji je imao nekoliko fenomenalnih odbarana.

Ipak, u 20. minuti nije mogao ništa. Nakon sjajne akcije Njemačke zabio je Ginter za prednost od 0:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor da bi na samom otvaranju drugog poluvremena Njemačka stigla i do drugog gola. Goreztka koristi veliku grešku golmana i pogađa za 0:2.

Mogla je potom Njemačka zabiti i treći gol i riješiti sve dileme. Međutim, Bushchan je na golu i dalje bio sjajan, a u 77. minuti se domaća selekcija vraća u meč. Dosuđen je penal, a Malinovsky zabija za 1:2.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Do kraja promjene rezultata nije bilo i Elf je stigao do trijumfa u ovom susretu.

Španija je u drugoj utakmici savladala Švicarsku sa 1:0. Jedini gol zabio je Oyarzabal u 14. minuti meča.

Top Komentari

MangasColoradas
...e ovako se bori za svoju drzavu...sa drugom postavom ljudi izasli,bore se kao lavovi,jedva ih Njemacka pobijedi...trebali bi nasi manekeni malo pogledati kako se gine za drzavni dres i to u nebitnoj utakmici.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti