Legendarnog napadača danas bi rijetko ko prepoznao
Foto - Screenshot

Mnogi su uživali u njegovim golovima

Legendarnog napadača danas bi rijetko ko prepoznao

M. Šljivak

Ekipa Deportivo La Corune imala je na početku ovog stoljeća zaista fenomenalanu ekipu koja je rušila brojne velikane.

Ova ekipa je 2000. godine osvojila naslov prvaka Španije, bila je potom dva puta viceprvak i igrala je fenomenalan fudbal u Ligi prvaka.

Jedan od fudbalera koji su obilježili taj period u dresu tima sa Riazora bio je napadač Diego Tristan, koji je u klub stigao 2000. godine nakon osvajanja titule prvaka.

Tristan je kao i ostatak ekipe Deportiva igrao čudesan fudbal. U dresu plavo-bijelih je zabio 111 golova u 254 nastupa do 2006. godine kada se vratio u Mallorcu.

Otkrio je nekadašnji fudbaler kako je prije dolaska u Deportivo imao dogovor sa madridskim Realom, ali sve je propalo zbog dolaska Florentina Pereza.

Oglasi

"Imao sam dogovor sa Lorenzom Sanzom i trebao sam da potpišem za Real Madrid. Međutim, u klub je stigao Florentino Perez i odlučio je da me ipak ne dovede", rekao je Tristan za AS.

Sa Deportivom na kraju nije pogriješio. Igrao je sjajno, zabijao je golove sve do 2006. godine kada je napustio slavnu ekipu.

Potom je igrao još za Livorno, West Ham i Cadiz, gdje je 2010. godine završio karijeru i zatim je mogao da se potpuno opusti i da uživa u životu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vidljivo je to na Tristanu koji za razliku od igračkih dana izgleda poprilično neprepoznatljivo. Jasno se vidi maksimalno opuštanje od treninga, što je čest slučaj kod sportista nakon završetka igračke karijere.

Karijeru je Tristan počeo u Betisu. Tamo nije dočekao priliku za igru, pa je otišao u Mallorcu i to je bio pravi potez za njegovu karijeru.

Top Komentari

lingafo
Očekivano ostario. Inace veliki ljubitelj dobre casice, primarno sangrije i Gazdine rakije. Kajsijevača omiljena ako baš hoćete. Ni pače i škembići mu nisu mrski. Veliki SELLAM za brata DiJega.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi