Miljenici fudbalskih romantičara ponovo zajedno: Misija je jasna, ali i prilično teška

Svojevremeno su briljirali

Miljenici fudbalskih romantičara ponovo zajedno: Misija je jasna, ali i prilično teška

Admin Čaušević

Početkom 21. stoljeća Deportivo La Coruna je bio jedan od najboljih evropskih timova. Na španskom tlu je osvojeno nekoliko trofeja, a 2004. godine ova ekipa je igrala i polufinale Lige prvaka. 

Velikan iz Galicije je prije nekoliko sedmica ispao u treću ligu, pa se novo klupsko rukovodstvo na čelu sa Fernandom Vidalom odlučilo za totalnu revoluciju kako bi se vratili u vrh.

U klub se vratio niz legendi. Juan Carlos Valeron je angažovan kao trener u B timu, pomoćnik će mu ubiti nekada sjajni defanzivac Manuel Pablo.

Najodgovorniju poziciju dobio je bivši kapiten Fran koji će biti zadužen za omladinske selekcije. Tako je Fran nakon nekoliko godina pokušavanja konačno dobio posao u voljenom klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Deportivo je u Segunu B ispao zaista na nesretan način. Igrači ovog kluba nisu ni dobili priliku da se ključni meč odigraju na terenu jer u timiu Fuenlabrade zabilježeno nekoliko slučajeva koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi