Kalkulisao je, a sada ide kući: Izraz lica Luisa Enriquea glavna tema na društvenim mrežama

Šokiran zbog poraza

Kalkulisao je, a sada ide kući: Izraz lica Luisa Enriquea glavna tema na društvenim mrežama

E. Čaušević

Reprezentacija Španije danas je doživjela šamar za pamćenje jer je ispala u osmini finala Svjetskog prvenstva nakon poraza od Maroka koji je bio bolji u penal seriji i zasluženo se plasirao u četvrtfinale.

Marokanci su odigrali odličnu utakmicu protiv Španije u kojoj su ostavili srce na terenu, te su uspjeli sačuvati svoju mrežu u 120 minuta utakmice, a zatim su na penale pobijedili i prošli dalje.

Za Španiju je ovo ogroman udarac jer je Crvena furija bila ogroman favorit u ovom okršaju, te su već mnogi bili sigurni da će oni proći u narednu rundu Mundijala.

No, na kraju je Maroko pokazao da nije slučajno prošao grupnu fazu i da imaju ekipu koja je spremna za velike stvari, a pobjeda protiv Španije će biti sigurno upisala zlatnim slovima.

Ovaj poraz sigurno će najviše da pogodi Luisa Enriquea i neće biti iznenađenje ukoliko on dobije otkaz na poziciji selektora Španije.

Ne toliko zbog poraza od Maroka već činjenice da su Enrique i igrači Španije svjesno u zadnjem kolu grupne faze izgubili od Japana kako bi imali lakši žrijeb u nokaut fazi, ali im se to sada itekako osvetilo.

Oglasi

Nakon što je Hakimi zabio gol za pobjedu Maroka kamere su snimile upravo Luisa Enriquea, a njegov izraz lica najbolje je pokazao koliko ga je šokirao večerašnji poraz u osmini finala.

Međutim, na kraju se Enriqueu osvetilo žestoko što je kalkulisao pred osminu finala i što Španci nisu pobijedili Japan.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

To je sigurno dalo i dodatni motiv reprezentaciji Maroka koju su očito svi već ranije otpisali, ali oni su danas herojskom igrom i borbom uspjeli da naprave najveću senzaciju u nokaut fazi i plasiraju se dalje.

Maroko će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv boljeg iz okršaja Portugal - Švicarska koji se sastaju večeras od 20 sati.

Top Komentari

omer
A na osnovu cega je tvrdnja da su bas kalkulisali u trecoj utakmici grupne faze? Ako je Japan bio sposoban pobijediti Njemacku u prvom mecu, ne vidim zasto za slican podvig ne bi bio sposoban i protiv Spanije. Ne treba takve tvrdnje iznositi neosnovano i bez dokaza. Uostalom, valjda bi i fifa reagovala zbog takvih radnji.
1 7
Zoilomas
Neka oni vjeruju Busquetsu smetljaru daleko su dogurali sa njim I Španija i Barcelona.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi