Španci "štimali" da idu na Maroko, pa ih oni izbacili sa Mundijala!

Senzacija u Kataru

Španci "štimali" da idu na Maroko, pa ih oni izbacili sa Mundijala!

E. Oštraković

Utakmicu osmine finala odigrale su reprezentacije Maroka i Španije, a pobjedu je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca ostvarila selekcija Maroka.

Španci su u uvodu utakmice važili za favorite na ovom susretu, ali to se na terenu i nije dalo primjetiti. 

Prvo poluvrijeme proteklo je dominaciji Španije, ali samo kada je riječ o posjedu lopte, a sve ostalo bilo je na strani Maroka.

Dosta bolje šanse imali su reprezentativci Maroka u prvom poluvremenu, ali nisu uspjeli niti jednu pretvoriti u pogodak.

Španci su u drugom poluvremenu čak i povećali svoj posjed lopte, a to je značilo i dosta bolje napade ove selekcije.

Nije Maroko u drugom poluvremenu uspio uputiti niti jedan udarac prema golu Španije, dok njihovi protivnici jesu.

Oglasi

Imali su Španci samo jedan jedini udarac u okviru gola, ali nisu imali sreće, te on nije zatresao mrežu golmana Maroka.

Sigurno da ova utakmica osim što nije pružila golove u regularnom toku, nije pružila niti bilo šta zanimljivo ljudima koji su došli da navijaju za svoje reprezentacije, ali ni onim neutralnim gledaocima.

Malo ko je mogao očekivati da će ove dvije reprezentacije odigrati utakmicu bez golova, ali i bez pravih prilika.

Posebno kada se uzme u obzir da su do ove utakmice Španci postigli devet golova, a primili tri gola u tri odigrane utakmice.

Sa druge strane Maroko nije igrao utakmice sa mnogo golova, ali i oni su u tri utakmice postigli četiri gola i primili jedan.

Oglasi

Obzirom da u regularnom toku utakmice nije viđen niti jedan pogodak, odigrani su produžeci, ali ni oni nisu pružili pretjerano dobar nogomet.

Prvi produžetak pružio je tek jednu pravu šansu, a imao ju je Maroko u 104. minuti preko Cheddire, ali je Unai Simon sjajno odbranio.

Niti drugi produžetak nije donio ozbiljnije prilike, te su na kraju putnika u četvrtfinale odlučili jedanaesterci.

Prvi penal šutirali su Marokanci, a odgovornost je preuzeo Sabiri koji je bio siguran. Kod Španaca je prvi šutirao Sarabija i pogodio je stativu.

Drugi penal za Maroko šutirao je Ziyech i postigao je gol. Drugi izvođač za špance bio je Soler, a i on je promašio jedanaesterac.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Unai Simon je odbranio treći penal Marokanaca koji je izvoe Badr Benoun, ali je penal promašio i Busquets.

Sav pritisak bio je na Hakimiju koji je postigao gol i tako Maroko odveo do velike senzacije i plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Promo

Top Komentari

FahroKonjHodzic
vaha idi u pemziju nemas ti pojma o zivotu ovi marokinci su bez tebe progledali ovi regargui je za tebe babo
6 29
Mowzilla
Spanija, spanija, paprika, patlidzan i buranija...
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi