Igrač Gimnastica dobio direktan crveni karton, a o potezu Koemana priča cijela Španija

Pokušao ga spasiti

Igrač Gimnastica dobio direktan crveni karton, a o potezu Koemana priča cijela Španija

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su u pripremnoj utakmici sa 4:0 pobijedili niželigaša Gimnastic.

Katalonski klub nedavno je počeo pripreme za novu sezonu od koje se mnogo očekuje, a izabranici Ronalda Koemana odigrali su i prvu pripremnu utakmicu.

Protivnik Barcelone bila je ekipa Gimnastica, te su na kraju Katalonci uspjeli da slave sa 4:0, a sve golove vidjeli smo u drugom poluvremenu.

Koeman je odlučio da dvije različite postave igraju u prvom, odnosno drugom dijelu meča, a dosta bolji utisak ostavila je ekipa koja je istrčala na terenu drugih 45 minuta.

Jedan od detalja koji je obilježio utakmici desio se krajem prvog poluvremena kada su gosti ostali s igračem manje. Quintanilla je faulirao Riquja Puiga, a sudija mu je pokazao direktan crveni karton jer je bio posljednji igrač odbrane.

Međutim, tada su na scenu stupili igrači i stručni štab Barcelone koji su pokušali nagovoriti sudiju da se predomisli i da ostavi igrača Gimnastica na terenu, ali to se nije desilo.

Zbog takvog poteza Koemana bio je iznenađen gostujući trener Raul Agne koji se zahvalio Barceloni na takvom gestu.

"Kada je naš igrač dobio crveni karton, Ronald Koeman i Gerard Pique su prišli glavnom sudiji i pokušali ga uvjeriti da poništi tu odluku, čak su ga molili da nam dozvoli da u drugom poluvremenu igramo s 11 igrača. Zatim je Koeman prišao do mene i šapnuo mi da će ga pokušati uvjeriti da 'popusti', ali nažalost pravila to nisu dozvoljavala. Ipak, želio bih se zahvaliti Barci na ovoj gesti", rekao je Agne nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Šansu za igru dobio je i Miralem Pjanić koji je igrao u prvom poluvremenu i odigrao je solidnu utakmicu.

Međutim, meč ovih ekipa obilježio je albanski napadač Rey Menaj koji je zabio hat-trick u drugom poluvremenu i pokazao da je konačno zaslužio šansu u prvom timu Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1596132192
Cuj pravila to ne dozvoljavaju, a prijateljska utakmica. Nije se jednom tako desilo kad neko dobije crveni karton da nastave sa 11 igraca
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi