Prije nekoliko dana poručili da će ga prodati, a on danas zabio hat-trick

Odličan meč Manaja

Prije nekoliko dana poručili da će ga prodati, a on danas zabio hat-trick

E. Čaušević

Barcelona je danas u pripremnoj utakmici pobijedila Gimnastic sa 4:0, a briljirao je albanski napadač Rey Manaj.

Katalonski klub je igrao u dva različita sastava u današnjoj utakmici, a mnogo bolji utisak ostavili su fudbaleri koji su nastupili u drugom poluvremenu u kojem smo vidjeli sve golove.

U prvom poluvremenu u kojem je nastupio i Miralem Pjanić ekipa Barcelone imala je nekoliko dobrih prilika, ali golova nije bilo.

Međutim, u nastavku meča igrači koji su dobili šansu su to znali da iskoriste, te su slomili otpor Gimnastica i na kraju uspjeli da upišu pobjedu sa 4:0.

U centru pažnje našao se posebno albanski napadač Rey Manaj koji je odigrao fantastičnu u drugom dijelu. On je zabio hat-trick i pokazao da se radi o odličnom igraču.

Manaj je prvo u 60. minuti postigao golčinu za 1:0, dok je u samom finišu meča uspio da zabije još dva gola.

Oglasi

Španski mediji bruje o igri ovog 24-godišnjaka koji je stigao u Barcelonu početkom 2020. godine iz Albacetea, ali nikada nije dobio šansu u prvom timu, te je igrao za Barcu B.

Prije svega nekoliko dana u katalonskom klubu su potvrdili da je Manaj na prodaju, a on je danas svima njima začepio usta jer je odigrao fantastičnu utakmicu i zabio hat-trick.

Nakon utakmice navijači Barcelone su pokrenuli lavinu komentara i pohvala na računa Albanca i poručili su da je on zaslužio da ostane u klubu i konačno dobije šansu u prvom timu.

Međutim, da li će se Ronald Koeman i Joan Laporta predomisliti nakon ove utakmice i njegove briljantne igre sigurno ćemo saznati jako brzo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače. Manaj je ponikao u Sampdoriji, a svojevremeno bio je član i Intera gdje također nije dobio pravu šansu. Na ljeto 2019. godine iz Intera je za dva miliona prešao u Albacete, a samo šest mjeseci kasnije stigao je u Barcu B.

U dresu reprezentacije Albanije debitovao je 2015. godine i uspio je odigrati 24 utakmice, te postići šest golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joco89
Autoru tekst objasniti da se termin "het-trik" zove kada jedan igrač postigne 3 gola u nizu. Ovako se samo može reći da je ovaj igrač dao 3 gola a ne "het-trik". Ko sve radi za sportske žurnale, ne dao Bog.
1 17
celikze
apsolutno nije bitno kako bitno je 3gola zabiti u utakmici i to je to….e imaju finese posebni recimo ljevom nogom desnom nogom glavom to onda kazu wauuuu…dupetom u 90 min zabi 3 kom…pise se hattrick
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi