Ima 41 godinu i desetak kilograma viška, ali je i dalje pravi fudbalski čarobnjak

Igrao za legende Barcelone

Ima 41 godinu i desetak kilograma viška, ali je i dalje pravi fudbalski čarobnjak

E. Čaušević

Ronaldinho je za mnoge ljubitelje fudbala jedan od najboljih fudbalera koji se pojavio u prethodnih nekoliko decenija.

Ovaj Brazilac najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Barcelone s kojom je uspio da osvoji skoro sve što je mogao, a nakon toga posvetio se nekim drugim stvarima u životu.

Ronaldinho je i s reprezentacijom Brazila uspio da osvoji Svjetsko prvenstvo i imao je zaista fantastičnu karijeru.

Međutim, nakon što je na ljeto 2008. godine napustio Barcelonu više nije igrao na nivou kao nekada, ali i dalje je svojim potezima oduševljavao sve one koji prate najvažniju stvar na svijetu.

On je svoju karijeru završio zvanično početkom 2018. godine, ali posljednji klub bio mu je Fluminense koji je napustio dvije godine prije toga. Govorilo se da će se vratiti fudbalu, ali je u januaru 2018. godine saopštio kraj karijere.

Ronaldinha sada većinom viđamo u humanitarnim ili revijalnim utakmicama, a takvu su prije nekoliko dana u Tel Avivu odigrale legende Barcelone i Real Madrida.

Kraljevi su na kraju pobijedili sa 3:2, ali legendarni igrači ovih klubova su oduševili sve svojim potezima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U centru pažnje našao se posebno Ronaldinho koji i dalje ima istu magiju kada je na terenu. Iako sada ima 41 godinu i desetak kilograma viška i dalje je pravi čarobnjak s loptom.

Pojavio se i video njegovih najboljih poteza koji je probudio nostalgiju kod navijača Barcelone, ali i svih onih koji su zavoljeli ovaj sport upravo zbog Ronaldinha.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Ronaldinho je jedini pravi nogometni čarobnjak. On se smijao dok je igrao, pa cak i kad bi promasio prnal bio bi nasmijan jer je znao da ce svejedno za 5 min lostic pogodak. Ti njegovi driblinzi i dodavanja. Jednostavno čarolija
4 0
tbra
Ikona
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi