Luda noć u Španiji dala dva učesnika La Lige: U baražu nas tek čeka spektakl

Završena sezona u Segundi

Luda noć u Španiji dala dva učesnika La Lige: U baražu nas tek čeka spektakl

Haris Zilić

Nevjerovatna drama viđena je u posljednjem 42. kolu španske Segunde.

Do posljednjeg sudijskog zvižduka nije se znalo ko ide direktno u La Ligu naredne sezone.

Na kraju nevjerovatne večeri najveći gubitnik je Eibar koji je poražen od fenjeraša Alcorona sa 1:0 i tako je izgubio direktan plasman u elitu. To su iskoristili Almeria i Valladolid i ta dva kluba su novi članovi društva najboljih u Španiji.

Nakon večeršanjeg šoka, Eibar ide u baraž, gdje ćemo vidjeti i vatreni derbi.

Eibar će u baražu igrati protiv Girone koja je završila šestoplasirana, a drugi polufinalni par će biti derbi Kanarskih otoka između Las Palmasa i Tenerifa. Pobjednik baraža će biti treći učesnimk La Lige naredne sezone.

Podsjetimo, društvo najboljih napustili su Granada, Levante i Alaves.

Iz Segunde u Terceru ispali su Amorebieta, Real Sociedad B, Fuenlabrada i Alcoron.

Top Komentari

amadeus21
Nek je Eibar ispušio direktan plasman, nadam se da će i u play-offu ispast.. seljačka ekipa sa odvratnim stadionom da igra primeru dok ekipe koje su kroz historiju bile neko i nešto u Španiji (Zaragoza, Oviedo itd) igraju u drugoj ligi..nije red
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi