Izvučeni parovi španskog Superkupa
Foto - EPA

Utakmice sredinom januara

Izvučeni parovi španskog Superkupa

Midhat Šljivak

Žrijeb polufinalnih parova španskog Superkupa održan je danas.

Četiri tima našla su se u bubnju, a zbog jasnih pravila La Lige u polufinalu se nisu mogli susresti Real Madrid i Barcelona, kao ni Real Sociedad i Athletic Bilbao, koji su se našli u neodigranom finalu Kupa.

Po tim pravilima Superkupa, prvak (Real Madrid), trebao je igrati sa poraženim iz finala Kupa, a viceprvak Španije (Barcelona), protiv pobjednika Kupa.

Međutim, kako finale Kupa nije odigrano odlučeno je da se žrijebom odluči ko će igrati sa Realom, a ko sa Barcelonom i današnjim žrijebom smo to i saznali.

U prvom polufinalu 13. januara u Cordobi igrat će Real Sociedad - Barcelona, a dan kasnije u Malagi igraju Real Madrid i Athletic Bilbao.

Finale Superkupa zakazano je za 17. januar u Sevilli.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi