Ronaldo odabrao najboljeg sa kojim je igrao: Samo se pitam je li bolji kao igrač ili trener?
Foto - EPA

Zidane mu je bez premca

Ronaldo odabrao najboljeg sa kojim je igrao: Samo se pitam je li bolji kao igrač ili trener?

M. Šljivak

Čuveni brazilski napadač Ronaldo odabrao je najboljeg saigrača u bogatoj karijeri.

Jedan od najboljih napadača svih vremena je u Barceloni, Interu, Realu i Milanu igrao sa velikanima svjetskog fudbala, a na njega je najbolji utisak ostavio Zinedine Zidane.

Legendarnog Francuza Ronaldo je proglasio najboljim sa kojim je igrao.

"Zizou je najbolji fudbaler sa kojim sam trenirao i igrao, a sad je i trener sa osvojene tri uzastopne titule Lige prvaka.Ponekad se pitam, je li bolji Zidane kao igrač ili kao trener. Odgovora nema", rekao je Ronaldo.

Ronaldo i Zidane su skupa igrali u Realu u periodu od 2002. do 2006. godine. Bili su dio čuvenih Galacticosa i osvojili su titulu prvaka 2003. godine.

Ronaldo je otkrio i koji su ga igrači inspirisali tokom odrastanja:

"Marco van Basten. Od malena sam gledao italijanski fudbal i posebno sam obraćao pažnju na njega. Također, Maradona i Cruyff su mi inspiracija, te Zico. On je igrao u Flamengu, a ja sam navijač tog tima. Od svih njih sam pokušao nešto uzeti i mogu reći da sam ponosan na karijeru koju sam imao".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilska legenda je kroz veliku karijeru odigrala 616 utakmica i zabila je 414 golova. Nažalost, dvije teške povrede u dresu Intera onemogućile su ga da možda postane i najbolji svih vremena.

Ipak, nema dileme da će se njegovo ime i nastupi zauvijek pamtiti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Armin29
smijesno
3 7
Mehinaldo
Svaka cast na izboru naj elegantniji i naj inteligentniji fudbaler koji igrao ovu igru
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi