Španija uz dosta poteškoće savladala Mađarsku
Foto: EPA

Nagy nije mogao sam

Španija uz dosta poteškoće savladala Mađarsku

Španija i Mađarska su večeras u Wroclawu odigrale svoju utakmicu u okviru drugog kola grupe 2. Na kraju su se radovali Španci, koji su slavili rezultatom 31:29.

Mađarska je bolje otvorila utakmicu i nakon 11 minuta je imala vodstvo od 6:3. Favorizovana selekcija Španije se uspjela brzo vratiti u meč, ali ne i stići do vodstva do isteka prvog poluvremena, koje je završeno rezultatom 15:15.

Španci su na startu drugog poluremena preuzeli vodstvo, koje su, uz male poteškoće, uspjeli sačuvati do kraja utakmice. Na kraju, Španiija je proslavila novu pobjedu rezultatom 31:29 i tako ostala u borbi za plasman u polufinale.

Najefikasniji igrač Španije bio je Valero Rivera sa pet pogodaka, a pratili su ga Victor Tomas, Raul Entrerrios i Antonio Jesus Garcia sa po četiri postignuta gola. U redovima Mađarske je daleko najbolji bio Laszlo Nagy sa devet pogodaka (9/9).

Evropsko prvenstvo, grupa 2:

Španija - Mađarska 31:29 (15:15)

Španija: Šterbik, Perez de Vargas, Gurbindo 1, Maqueda 1, Tomas 4, Entrerrios 4, Aguinagalde 2, Ugalde 3, Canellas 4, Morros de Argila, Garcia 4, Baena, Rivera 5, Mindegia, Del Arco, Dušebajev 3.

Mađarska: Bartucz, Mikler, Schuch 1, Pasztor, Ivancsik 1, Gazdag 2, Hornyak, K. Nagy 5, L. Nagy 9, Jamali 3, Faluvegi 1, Zubai 1, Banhidi 2, Borsos, Ancsin 1, Bodo 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi