Vujović: Nisam zadovoljan; Cadenas: Slovenija je bila bolja

Reakcije nakon utakmice

Vujović: Nisam zadovoljan; Cadenas: Slovenija je bila bolja

Slovenija je danas remizirala sa Španijom odigravši 24:24, iako je većim dijelom utakmice bila u rezultatskoj prednosti.

Imali su Slovenci idealnu priliku da kreiraju senzaciju, ali su u finišu dozvolili svojim protivnicima da izbjegnu poraz.

"Špancima čestitam na dobroj igri, kao i na osvojenom bodu. Odigrali smo sjajan meč, vršili smo konstantan pritisak na najbolje španske rukometaše i igrali čvrsto u odbrani. Igrom sam zadovoljan, ali rezultatom ne", rekao je Vujović, koji je danas proslavio 55. rođendan.

"Ostaje žal za pobjedom, ali ćemo u posljednjoj utakmici naše grupe protiv Njemačke pokušati da dođemo do nje", dodao je sjajni trener.

Svoj komentar utakmice dao je i španski selektor Manolo Cadenas, koji je priznao da je Slovenija bila bolji tim na terenu.

"To je rukomet. Slovenija ima vrlo dobru ekipu i danas je bila bolji tim. Utakmica je bila veoma teška, ali najvažnije je da smo izborili plasman u drugi krug", poručio je Cadenas.

Na tabeli grupe C vodi Španija sa tri osvojena boda, Švedska i Njemačka imaju po dva, a Slovenija jedan bod. Posljednje kolo donosi duele Španije i Norveške, te Slovenije i Njemačke, nakon kojih će biti poznat konačan plasman u ovoj grupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi