Španska hobotnica ponovo na djelu: I Draxler je morao aplaudirati
Foto: Screenshot

Fantastični čuvar mreže spašavao Crvenu furiju

Španska hobotnica ponovo na djelu: I Draxler je morao aplaudirati

Reprezentacije Njemačke i Španije su sinoć na Esprit Areni u Dusseldorfu odigrale prijateljski susret koji je na kraju završen remijem, rezultatom 1:1.

Svi golovi su viđeni u prvom dijelu. Španija je povela na otvaranju susreta, u 6. minuti, preko Rodriga, da bi Muller u 35. pogodio za, ispostavit će se, konačnih 1:1.

Da 1:1 bude konačni rezultat meča potrudio se i golman Španije David de Gea koji je pružio još jednu sjajnu partiju.

Upisao je čuvar mreže Manchester Uniteda nekoliko sjajnih intervencija kojima je pomogao Crvenoj furiji da produži niz bez poraza pod Julenom Lopeteguijem na 17 utakmica. Ipak, najbolja je bila svakako ona iz 49. minute kada je odbranio "neodbranjiv" udarac Juliana Draxlera sa distance.

Njemački fudbaler je uputio topovski šut u suprotni ugao, ali je De Gea nekako uspio loptu preusmjeriti u korner, a Draxleru nije ostalo ništa drugo nego da i sam aplaudira španskom golmanu.

Treba istaći da je sjajnu partiju sinoć pružio i golman Njemačke, Ter Stegen, koji je također upisao nekoliko briljantnih odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi